Economia

L’‘Ever Given’ creua el pas de Suez sense incidències després de bloquejar-lo al març

L’autoritat del canal ha pres “totes les mesures per garantir un pas segur” del vaixell

El portacontenidors ha estat acompanyat per dos remolcadors i un grup dels pilots “més experts i qualificat”

El vaixell portacontenidors Ever Given, que al març es va quedar travessat al canal de Suez i va bloquejar el trànsit marítim durant sis dies, ha creuat aquest divendres el pas d’aigua artificial sense incidències, segons han informat les autoritats egípcies.

El president de l’Autoritat del Canal de Suez, l’almirall Osama Rabie, ha explicat en un comunicat que l’embarcació –de 400 metres d’eslora- ha navegat pel canal de Suez de manera “reeixida” de nord a sud (de la mar Mediterrània al mar Roig) procedent del Regne Unit i amb destinació a la Xina.

Davant l’arribada de l’Ever Given, l’entitat gestora del canal ha pres “totes les mesures per garantir un pas segur” del portacontenidors. S’ha designant “un grup dels més experts i qualificats pilots”, que habitualment ajuden els capitans dels vaixells a creuar el pas marítim.

Així mateix, el mercant ha estat acompanyat per dos remolcadors durant la seva travessia, afegeix la nota.

“El pas del vaixell Ever Given en el seu viatge número 22 pel canal reflecteix la confiança de la qual gaudeix el canal de Suez, la ruta de navegació més curta i ràpida que connecta Orient i Occident, i també evidencia les bones relacions entre l’Autoritat del Canal de Suez i l’empresa japonesa propietària del vaixell”, ha assegurat Rabie.

L’Autoritat i Shoei Kisen van arribar a un acord al juliol pel qual es creu que la companyia japonesa hauria abonat uns 550 milions de dòlars en concepte de danys i perjudicis ocasionats al canal a causa del bloqueig de sis dies, durant els quals centenars de vaixells no van poder navegar en les seves aigües ni pagar les corresponents tarifes de pas.

El portacontenidors de bandera panamenya amb una càrrega de més de 18.000 contenidors, que integra la flota de la naviliera taiwanesa Evergreen, va encallar el 23 de març enmig d’una tempesta de sorra que dificultava la visibilitat, però el canal de Suez i les autoritats egípcies no van assumir cap responsabilitat en l’incident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia