Economia

vandellòs i l'hospitalet de l'infant

Modernitzen la pedrera de Cemex per 1,5 milions

S'ha instal·lat tecnologia pionera al sector per impedir fuites de pols

L'empresa Cemex acaba de donar per acabat el procés de modernització de la pedrera que té en actiu al nucli de l'Hospitalet de l'Infant, a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Concretament, s'han invertit 1,5 milions d'euros en la millora de l'àrea d'extracció de pedres, unes actuacions amb què la instal·lació d'àrids s'ha convertit en una de les més avançades tecnològicament del seu sector, i és que s'ha instal·lat una nova planta de trituració, un molí i un sistema de classificat tancaments de tremuja i cintes transportadores. A la vegada, també s'ha instal·lat un avançat sistema de supressió de pols que funciona mitjançant forces electrostàtiques, amb la qual cosa s'evitaran emissions de pols, en una zona de forts vents, una circumstància que fa que s'escampi amb més facilitat. Aquest era l'objectiu principal de l'empresa quan va començar les obres. Cemex ja fa 30 que va començar a extreure pedres en aquesta zona i dóna feina a una vintena de treballadors de manera directa i indirecta.

Per inaugurar aquests equipaments es va fer un dinar a la mateixa pedrera en què van ser presents l'alcalde, Josep Castellnou; el regidor de Medi Ambient, Jordi Borràs; el conseller director general de Cemex a Espanya, Joaquín Estrada, i altres directius de la companyia, així com tots els treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.