Economia

L’economia catalana creix un 4,1% interanual durant el tercer trimestre

Es tracta de set dècimes més del previst, segons l’Idescat

És una variació gairebé un punt i mig superior a la mitjana espanyola i al mateix nivell que l’europea

L’economia catalana va créixer un 4,1% interanual en el tercer trimestre, set dècimes més del previst, segons dades publicades per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). El PIB català va incrementar-se un punt i quatre dècimes més que l’economia espanyola durant aquest període (2,7%) i al mateix nivell que la mitjana europea. En termes intertrimestrals, la variació s’ha situat en un 1,3% davant la taxa del 2% de mitjana al conjunt de l’Estat i del 2,1% de la UE-27. L’Idescat destaca que el creixement interanual reflecteix una evolució a l’alça de tots els components de la demanda interna (4,2%). L’arribada de turisme a l’estiu ha provocat que el consum dels estrangers a Catalunya hagi augmentat un 37,8% respecte de l’any anterior.

Pel que fa a les exportacions, s’han incrementat un 10% interanual. Aquesta millora s’explica, d’una banda, perquè les exportacions de béns i serveis han augmentat un 8,7%, principalment per l’increment de les vendes exteriors d’activitats com la metal·lúrgia, la maquinària i la química, entre d’altres, tot i que la branca de producció de vehicles de motor ha experimentat per primer cop una caiguda de les seves exportacions en el darrer any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.