Economia

El sector turístic europeu demana la fi de les restriccions per la variant òmicron

Les associacions reclamen als 27 que respectin el compromís de no aplicar mesures que obstaculitzin “de manera desproporcionada” la lliure circulació a la UE

Demanen a les autoritats que segueixin les recomanacions de l’ECDC, que apunten que les restriccions als viatges no són rellevants perquè la nova soca ja ha arribat a molts països

Les principals associacions del sector turístic europeu han reclamat aquest divendres la fi de les restriccions als viatges imposades per diferents països de la Unió Europea (UE) davant l’expansió de la variant òmicron.

“Això ha destrossat els plans de milers de persones que esperen travessar les fronteres per veure  amics i familiars durant les vacances, i posa una vegada més els agents i operadors en perill financer”, ha lamentat en un comunicat l’Associació Europea d’Agències de Viatges i Touroperadors, l’Associació Europea de Turisme, l’Associació d’Hotels, Restaurants, Bars i Cafès i Consell Mundial del Viatge i el Turisme.

Països com Itàlia, Grècia o Portugal han començat a exigir tests negatius en SARS-CoV-2 a tots els viatgers que entrin en el seu territori, encara que estiguin vacunats.

França ha endurit les mesures a les persones procedents del Regne Unit, a les quals exigirà un test negatiu per  poder entrar al país i també que justifiquen que es tracta d’un desplaçament per motius essencials.

Davant aquesta situació, les associacions del sector turístic han reclamat als governs de la UE que apliquin l’acord assolit ahir pels caps d’Estat i de govern a la cimera celebrada dijous a Brussel·les, pel qual s’han compromès a no aplicar restriccions que obstaculitzin “de manera desproporcionada” la lliure circulació dins la UE.

També insten a què les autoritats segueixin les recomanacions del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès), que en el seu informe d’aquesta setmana ha apuntat que les restriccions als viatges “probablement no seran rellevants per molt més temps” perquè la variant òmicron ja està “en molts països” de la Unió Europea (UE) i l’Espai Econòmic Europeu.

“Canviar les restriccions de viatge amb molt poca antelació afebleix la confiança en els viatges i soscava tots els esforços que s’han realitzat fins ara, inclòs el Certificat Covid Digital de la UE per a aixecar les restriccions de moviment per a les persones vacunades i recuperades”, alerten les associacions en el comunicat.

Les pernoctacions als països de la UE van caure un 71% la passada temporada d’hivern respecte l’última prèvia a la pandèmia, entre 2018 i 2019, segons les dades de les organitzacions.

En aquest sentit, recorden que “aquest també és un període important per  planificar les pròximes vacances d’estiu”. “Amb restriccions de viatge erràtiques, Europa tornarà a perdre una important temporada turística”, han avisat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Aval del BCE a l’opa del BBVA sobre el Banc Sabadell

barcelona

JARC estima pèrdues de fins al 90% a la vinya de la Terra Alta per la sequera

gandesa
Economia

Tarragona limitarà l’horari dels supermercats que obren 24 hores

Tarragona
Economia

El preu dels pisos nous puja un 9,5%, l’augment més elevat des del 2016

barcelona

Rubau construirà una autopista a Mèxic per valor de 200 milions d’euros

GIRONA

Els comerciants temen la marxa de grans cadenes a l’Outlet de la Jonquera

FIGUERES

El grup empresarial de bombes d’aigua ESPA compra BAICO

banyoles

Unió de Pagesos preveu una collita d’arròs “normal” amb 140 milions de quilos

Deltebre
pacífic sud

Nova Zelanda elevarà fins als 56 euros per persona la taxa turística

barcelona