Economia

Catalunya rep 825.000 turistes al novembre, sis vegades més que l’any passat

El creixement ve impulsat per l’arribada de visitants estrangers, que es multiplica per 12 en termes interanuals

Catalunya ha rebut 824.236 turistes al novembre, gairebé sis vegades més que el mateix període de l’any passat, quan va registrar 145.000 visitants. No obstant això, el nombre de turistes encara es troba un 31,6% per sota el novembre de 2019, abans de l’esclat de la pandèmia, segons les dades de Conjuntura Turística Hotelera publicades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). El creixement d’aquest darrer mes ve impulsat per l’arribada de visitants procedents de l’estranger, que es multiplica per 12 en termes interanuals. En concret, Catalunya ha passat de rebre 36.524 turistes internacionals el novembre de 2020 a rebre’n més de 450.000 aquest darrer mes. Pel que fa als residents a l’Estat, les arribades s’han triplicat.

Catalunya ha estat la tercera principal destinació de l’Estat, només superada per les Canàries i Andalusia. Aquest novembre, el país ha concentrat un 12,3% de les pernoctacions a l’Estat, superant destinacions com el País Valencià o la Comunitat de Madrid. No obstant això, Catalunya presenta un grau d’ocupació del 39,4%, inferior a la mitjana espanyola (45,3%).

Per demarcacions, Barcelona concentra set de cada deu turistes que arriben a Catalunya. Al novembre, les comarques metropolitanes han rebut 584.177 visitants, sis vegades més que l’any passat però un 35,4% menys en comparació a l’octubre de 2019.

Girona és la demarcació que més creix, amb 131.461 turistes. Això suposa multiplicar per 6,2 la xifra de l’any passat, tot i que l’arribada de visitants és encara un 20,7% inferior als nivells prepandèmia. Pel que fa a Tarragona, la demarcació ha acollit 71.943 turistes, cinc vegades més en termes interanuals, però un 20% menys que el 2020.

Quant a Lleida, el nombre de turistes es multiplica per quatre al novembre, i arriba als 36.746. En comparació amb el mateix mes de 2019, però, el volum d’arribades és un 18% inferior.

Al conjunt de l’Estat, la xifra de turistes ha superat els 5,37 milions, el que suposa multiplicar per 4,5 els volums registrats l’any passat. No obstant això, el nombre de visitants és encara un 19,8% als nivells previs a l’esclat de la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Sabadell demana més concreció a l’oferta de compra del BBVA

barcelona

Pronovias redueix l’ERO a 64 persones i evita la vaga

Barcelona
economia

El TJUE avala la macrodemanda contra cent bancs per les clàusules sòl

barcelona
economia

L’Ajuntament comprarà un edifici al Raval per destinar 8 pisos al lloguer social

Barcelona
economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire
economia

Catalunya supera per primer cop els dos milions de turistes estrangers en un mes de maig

barcelona

Refundar: família empresària Fisas-Guixà

conseller de famílies empresàries

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona