Economia

El sector turístic de Gandia experimenta un ple tècnic durant la primera quinzena

Apartaments, hotels i càmpings s'apropen al 100% d'ocupació.

La platja acull la II edició de la Fira d'estiu al passeig de la Rosa dels Vents fins al 19 d'agost.

El gerent de l'empresa mixta de Turisme de Gandia, ha fet públiques les primeres valoracions de les dades turístiques que ha deixat la primera quinzena d'agost, una de les més fortes de l'estiu, amb nivells d'ocupació semblants als de 2009, amb la platja pràcticament al 100%.

Les dades que maneja Gandia Protur després d'entrevistar a les diferents associacions implicades en el Turisme (hotels, hostaleria, apartaments, càmpings, etcètera), el nivell d'ocupació a la platja de Gandia oscil·la el 100%. Així, les places hoteleres han enregistrat al voltant d'un 90% d'ocupació, arribant alguns hotels al 95%, la qual cosa es considera com a un «ple tècnic».

Pel que fa a l'ocupació d'apartaments reglats, les xifres de Gandia Protur arriben al 90% d'ocupació, repetint una tendència que també s'ha donat als hotels.

La nota negativa de les dades l'ofereix el sector de l'hostaleria, que contempla un lleu descens del 5% en els beneficis respecte a l'any anterior. És per això que s'està treballant per tal d'evitar que la crisi afecte més a aquest sector però està costant molt perquè la gent decideix Gandia com a destí turístic però després estalvia despeses en altres sectors.

Per últim, s'ha valorat la incidència que durant aquesta primera onada del mes d'agost han tingut les fortes pluges enregistrades a Gandia el passat divendres i que van afectar especialment als negocis de la platja. En aquest sentit, ni les pluges ni la vaga d'Auto Res han afectat les xifres turístiques, segons ha assegurat el portaveu de Protur. A més, ha declarat que des del sector turístic s'espera que les xifres de la segona quinzena del mes «siguen també positives i semblants a les de l'any passat».

Per tal de primar la bona imatge de la platja de Gandia, aquesta setmana té lloc la segona edició de la Fira d'estiu, dedicada a la gastronomia i l'artesania i que el mes passat va tenir una gran acollida en la seua primera edició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.