Economia

Giró destaca “l’esforç i la confiança” dels empresaris i treballadors

Sobre el creixement del PIB català: “Estem lluny de la decadència i la irrellevància que alguns auguren”

Diu que l’economia “batega a bon ritme”

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha celebrat el creixement del 5,9% del PIB català. “Estem lluny de la decadència i la irrellevància que alguns auguren i prediquen pel nostre país”, ha dit el conseller en una atenció als mitjans de comunicació. En aquesta línia, el titular d’Economia ha recalcat que les dades se situen “molt per sobre” de la mitjana de l’Estat –que va ser del 5%- i de la zona euro –del 5,2%-. Així mateix, Giró ha defensat que les xifres demostren que l’economia catalana “batega a un bon ritme” i va “en camí de la recuperació”. El conseller també ha destacat “l’esforç i la confiança” dels empresaris i treballadors per “tirar endavant” els negocis en un any “molt difícil”.

Giró ha destacat el repunt del 6,9% en el darrer trimestre de l’any. “És una bona notícia, són unes bones dades per l’economia catalana”, ha dit el conseller. Giró també ha defensat que l’economia “té unes bases de creixement sòlides”, tant en la indústria com en els serveis. De fet, les dades publicades per l’Idescat aquest divendres constaten que el sector serveis, que va ser un dels més castigats inicialment per la crisi de la covid-19, ha crescut un 6,3%. “En un any això és molt”, ha valorat el conseller.

Després de tot, el conseller d’Economia ha assegurat que és “molt conscient” que les restriccions derivades de la pandèmia estan provocant que “molts sectors econòmics pateixin”. Giró ha defensat que el Govern està fent “tot el possible” per tal que aquests puguin “continuar endavant” i mantenir els llocs de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia