Economia

L’IPC a Catalunya cau per primera vegada en deu mesos, però es manté en el 5,9% al gener

El descens dels preus en el mes de gener es va deure bàsicament les rebaixes

A l’Estat, els preus s’incrementen un 6,1% en termes interanuals, quatre dècimes menys que el desembre

L’Índex de Preus de Consum (IPC) a Catalunya cau per primera vegada després de deu mesos consecutius a l’alça. Durant el mes de gener, els preus al país van incrementar-se un 5,9% en termes interanuals, dues dècimes menys respecte a la variació registrada al desembre (+6,1%), segons les dades publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Malgrat tot, es tracta de la segona taxa més elevada de la sèrie històrica.

El descens dels preus en el mes de gener es va deure bàsicament a aquest efecte de les rebaixes, ja que l’apartat de vestit i calçat va baixar un 12,1% respecte al mes anterior.

Pel que fa a l’Estat, els preus van créixer un 6,1% en termes interanuals al gener, lleugerament per sobre les previsions inicials de l’INE. La taxa registrada aquest darrer mes, però, també és inferior a la registrada al desembre, quan l’IPC va augmentar un 6,5%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia