Economia

El ministre de Finances alemany diu que la UE podrà “protegir l’economia de la inflació” per la guerra

L’opció d’excloure Rússia del sistema Swift “està sobre la taula”, avisa Le Maire

El ministre de Finances alemany, Christian Lindner, ha assegurat que la Unió Europea serà “capaç de protegir l’economia de l’augment d’inflació” per la guerra a Ucraïna. “També hi haurà conseqüències per al sector financer, però estem preparats”, ha afirmat a la seva arribada a la reunió dels ministres d’Economia i Finances de la UE, que aquest divendres aborden les repercussions econòmiques de la invasió russa d’Ucraïna per al club europeu. Per la seva banda, el ministre d’Economia i Finances francès, Bruno Le Maire, ha avisat que l’opció d’excloure Rússia del sistema Swift “està sobre la taula” com “un dels últims recursos” per sancionar el règim de Vladímir Putin.

Els líders europeus han donat llum verda aquest divendres de matinada al segon paquet de sancions econòmiques contra Rússia que afectaran el sector de les finances, l’energia, el transport, el control d’exportacions, el finançament d’exportacions i la política de visats. “Volem aïllar Rússia financerament”, ha dit Le Maire.Els ministres d’Exteriors de la UE també es reuneixen aquest divendres a Brussel·les per aprovar formalment el segon paquet de sancions.

Repercussions

En canvi, els ministres d’Economia i Finances de la UE se centraran a examinar les repercussions econòmiques del conflicte per al bloc europeu. La presidenta del Banc Central Europeu, Christine Largade, participarà en la reunió, on també es parlarà sobre l’augment del preu del gas per l’esclat de la guerra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia