Economia

El grup automobilístic Nissan posa en marxa un pla de jubilació per retallar 1.500 llocs de treball al Japó

L'anunci es produeix dies abans que la companyia publiqui els resultats de l'any fiscal 2006, finalitzat el 31 de març passat

Primer va ser els Estats Units, i ara li toca el torn al Japó. El fabricant d'automòbils nipó Nissan oferirà entre juny d'aquest any i març del 2008 un programa de jubilació voluntària als seus treballadors japonesos amb més 45 anys en plantilla que no realitzi tasques de direcció.

Amb aquesta iniciativa, la companyia espera retallar la seva plantilla en 1.500 treballadors, amb l'objectiu de millorar la seva “competitivitat i resultats” el 2007, de manera similar al que va fer recentment a les seves plantes als Estats Units. De fet, segons ha detallat el grup automobilístic, aquest nou programa s'ha dissenyat per tal “d'equilibrar el nombre de treballadors amb la demanda”, tenint en compte “la producció i la millora de la productivitat”.

Aquest anunci es produeix dies abans que l'empresa publiqui els seus resultats de l'any fiscal 2006, que va finalitzar el 31 de març passat, i que, segons la revisió que va realitzar la pròpia empresa el febrer, presentarà un benefici consolidat un 11% inferior a les seves previsions inicials, al voltant dels 775.000 milions de iens (4.825,9 milions d'euros).

Des què ha arribat a la presidència i direcció general el franco-brasiler, Carlos Ghosn, aquest és el primer cop que l'empresa nipona, que té una aliança amb la francesa Renault, ha de revisar els seus resultats a la baixa. Segons els experts, les principals raons que expliquen aquests resultats de Nissan són l'absència de nous models i les vendes per sota de l'esperat de la gamma mitjana, com el turisme Teana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig marcades pel descens de l’11% de les químiques

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona