Economia

La producció industrial a Catalunya cau un 0,2% al gener mentre creix un 4% al conjunt de l’Estat

La davallada es deu a una reducció de la fabricació de béns d’equip i de productes energètics

La producció industrial a Catalunya durant el mes de gener va caure un 0,2% en comparació al mateix període de l’exercici anterior, segons les dades provisionals publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Les xifres contrasten amb les que es van registrar el desembre i el novembre passat, quan l’Índex de Producció Industrial (IPI) va incrementar-se un 2,2% i un 5,7% interanual, respectivament. Pel que fa al conjunt de l’Estat, la producció industrial va incrementar-se un 4%, un punt més respecte a la variació del desembre. La davallada de la producció a Catalunya es deu a una reducció de la fabricació de béns d’equip (-6,3%) i de productes energètics (-5,4%).

De fet, la producció industrial en la resta de categories a Catalunya es va incrementar. La indústria de béns de consum durador va registrar un augment de la producció de l’11,1% interanual, mentre que la indústria de béns de consum no durador va experimentar un creixement del 2,1%. Pel que fa a la indústria de béns intermedis, la fabricació es va incrementar un 3,4%.

Catalunya es presenta com una de les sis comunitats on la producció industrial va disminuir al gener. Per sota apareixen La Rioja (-0,6%), Aragó (-2,3%), Navarra (-3,2%), Castella i Lleó (-3,3%) i Extremadura (-10,1%). Per altra banda, Múrcia i Andalusia van ser els territoris on més es va incrementar l’IPI, amb variacions del 14,3% i del 13,1%, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]