Impuls de Logis Empordà
L’empresa pública Cimalsa ha venut sis parcel·les al Grup Peralada per 3,9 milions d’euros
En aquests moments només queda disponible una parcel·la de gairebé 8.000 metres quadrats
Cimalsa, l’empresa pública de la Generalitat, incorpora el Grup Peralada a Logis Empordà. El grup ha adquirit per 3,9 milions d’euros sis parcel·les de la plataforma, amb una extensió d’uns 32.000 metres quadrats. La implantació de la companyia a Logis Empordà suposa, segons Cimalsa, un “gran impuls” al creixement de l’activitat econòmica de la comarca i consolida la plataforma, que ja només té disponible una parcel·la de prop de 8.000 metres quadrats.
El president del Grup Peralada, Javier Suqué, assegura que l’adquisició suposa una “aposta pel creixement del territori” i per la seva divisió de vins i caves de l’Empordà.
La implantació del Grup Peralada a Logis Empordà suposa, segons Cimalsa, un revulsiu en el creixement de l’activitat econòmica a l’Alt Empordà. És, alhora, una mostra de la “rellevància de promoure plataformes en ubicacions estratègiques”, que es tradueixen en la creació de llocs de treball i agrupades sota el paraigua de Cimalsa, que concentra l’activitat logística en punts concrets del territori oferint i integrant serveis per a les empreses que s’hi instal·len. El president de Cimalsa, Enric Ticó, assenyala que Logis Empordà esperona la creació de llocs de treball “de qualitat”, tant directes com indirectes, que “contribuiran a la prosperitat econòmica de la comarca i del nord de Catalunya”.
1.900 llocs de treball
Logis Empordà, situat al hub logístic del Far-Vilamalla, és una de les plataformes que centraran les actuacions de Cimalsa al llarg d’aquest 2022. Juntament amb l’Incasòl, Cimalsa treballa en la seva ampliació. Logis Empordà té actualment una extensió de 73 hectàrees i preveu la creació de 1.900 llocs de treball directes.
Cimalsa és l’empresa pública de la Generalitat adscrita al Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori encarregada de la promoció, el desenvolupament i la gestió d’infraestructures i centrals per al transport de mercaderies, la logística i la mobilitat. La seva missió és oferir als sectors del transport i la logística els millors emplaçaments per a la seva competitivitat, i gestionar-los en clau de servei a l’usuari i a les empreses.
En concret, desenvolupa i gestiona centrals integrals de mercaderies (CIM), plataformes logístiques amb possible connexió ferroviària (Logis) i aparcaments de vehicles pesants (truck parks), i gestiona l’estació d’autobusos de Girona.
2.000 treballadors
Per la seva banda, el Grup Peralada és un grup empresarial propietat de la família Suqué Mateu en cinquena generació, amb més de dos mil treballadors i amb presència en nombroses activitats com ara complexos turístics, hotels i casinos, gastronomia, espectacles musicals, cellers, automoció, immobiliària i cultura.
El seu dinamisme empresarial i la seva solidesa patrimonial li han permès seguir creixent amb destacades inversions efectuades en els últims anys a Europa, Llatinoamèrica i Amèrica del Nord. En constant evolució, aquest projecte familiar es vertebra amb objectius empresarials “de creació de riquesa i ocupació”, sempre amb els segells distintius de qualitat i de sensibilitat del mecenatge, l’obra social i la sostenibilitat.
El món del vi
Peralada és avui un referent en el món vitivinícola. Té més de 450 hectàrees de vinyes en propietat i més de 320 hectàrees d’explotació controlada. La família Suqué Mateu, propietària de Peralada Chivite, busca “mantenir la identitat de diverses zones productores, potenciant el respecte al territori i als paisatges” on es desenvolupa l’activitat de cadascuna de les marques que formen la seva col·lecció de vins.
L’oferta de vins i caves del Grup Peralada és important i acumula un munt de premis any rere any, tant nacionals com estatals i internacionals.