Economia

El cost de la vida s'encareix un 2,7% l'abril

L'important augment de preus en el vestit i el calçat per l'inici de la campanya primavera/estiu explica les dades

Viure avui és un 2,7% més car que dotze mesos enrere. I fer-ho a Catalunya, una mica més que arreu de l'Estat. Si més no, així ho indiquen les dades difoses per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), segons les quals l'Índex de Preus al Consum (IPC) ha pujat un 2,7% fins l'abril en la seva taxa interanual, és a dir, la que recull l'evolució de l'últim any.

Només el mes d'abril el cost de la vida ha augmentat un 1,4%, el mateix increment que el dels mesos d'abril dels tres últims anys. El vestit i el calçat han estat els sectors més inflacionistes degut a l'inici de la campanya primavera/estiu. Val a dir, però, que els preus han crescut a tots els sectors excepte a les comunicacions.

Per demarcacions, l'IPC ha pujat a l'abril un 1,3% a Barcelona i Tarragona, un 1,4% a Girona i un 1,6% a Lleida.

Per la seva part, la taxa interanual de l'IPC arreu de l'Estat s'ha situat en el 2,4%, tres dècimes per sota de la catalana. El mes d'abril la inflació ha pujat de mitjana a l'Estat un 1,4%, percentatge que col·loca la inflació dels quatre primers mesos en l'1,5%.

La inflació subjacent -la que no inclou els preus dels productes energètics ni dels aliments no elaborats- s'ha situat en el 2,5%, la mateixa taxa interanual registrada un mes abans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.