Economia

El Consell de Ministres aprova la constitució del fons RED

El reial decret lleu està adreçat als sectors que han patit canvis estructurals o permanents

Les empreses que s’hi acullin han de presentar un pla de requalificació i comprometre’s a proporcionar formació als treballadors

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el procediment i la constitució del fons RED per sol·licitar els nous expedients de regulació temporal d’educació (ERTO), fruit de l’acord sobre la reforma laboral amb els agents socials.

El reial decret llei del govern espanyol està adreçat als sectors que han patit canvis estructurals i permanents perquè puguin adoptar mesures de transició i requalificació professional. La norma, a més, implica la possibilitat d’activar el Mecanisme RED assegurant el finançament de les mesures.

Aquest tipus d’ERTO pot ser de dimensió cíclica o sectorial. En aquesta última, es preveuen exoneracions del 40% de les quotes a la Seguretat Social sempre i qual els treballadors rebin una formació.

L’empresa que s’hi vulgui adherir està obligada a presentar un pla de requalificació que inclogui el compromís de formar els treballadors per facilitar que puguin reincorporar-se en un altre lloc a l’empresa o en una altra companyia. La duració màxima serà d’un any, amb la possibilitat de dues pròrrogues de sis mesos cada una.

La Moncloa també ha donat llum verd al Fons RED, que permetrà fer front a les necessitats pressupostàries d’aquest mecanisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia