Economia

Un bus per a ciclistes de les vies verdes gironines

Funcionarà els caps de setmana de primavera i tardor, a partir del 26 de març

L’empresa de transport de viatgers Canals posa en funcionament el 26 de març un autocar turístic amb remolc per a bicicletes que connectarà cada cap de setmana les vies verdes entre Girona, Sant Feliu de Guíxols i Olot. La compra dels tiquets s’haurà de fer per internet (www.carriletbus.cat) i el preu del servei serà de 15 euros per als adults i de 10 euros per als menors de 0 a 12 anys. Es faran quatre viatges dissabte i quatre més diumenge, i els autocars estan preparats per posar-hi 40 passatgers i 40 bicicletes, que aniran en un remolc que s’ha fabricat expressament. “El principal repte va ser mirar d’encabir un nombre important de bicicletes i ciclistes perquè el servei fos atractiu i que les bicicletes no anessin apilonades”, va explicar el director general de l’empresa, Dani Canals. És per això que al remolc les bicicletes van encaixades pel pneumàtic lateralment i lligades amb una corda elàstica pel pedal. Als responsables de l’empresa també els preocupaven les transicions de carregar i descarregar les bicicletes i per això el remolc es pot carregar per tots dos costats “i les portes s’obren lateralment i es poden carregar simultàniament a cada banda”.

Els usuaris tindran diverses opcions: des d’agafar el bus a Girona/Salt (s’agafarà al davant de l’Espai Gironès), carregar-hi les bicicletes i anar fins a Olot per realitzar la ruta de nou cap a Girona o bé començar la ruta en bicicleta a Girona i tornar en bus des de Sant Feliu de Guíxols (estació d’autobusos). Els més experts, a més, podran optar per agafar el bus al matí a Girona fins a Olot i tornar a la tarda des de Sant Feliu fins a Girona amb bus.

Les Vies Verdes de Girona contenen dos trams, coneguts com els trams del carrilet, que és per on passava antigament el ferrocarril. El Consorci de les Vies Verdes és qui actualment gestiona i promociona aquest traçat reconvertit en un itinerari per a cicloturismes i senderistes.

Aquest recorregut permet visitar la ciutat de Girona, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa o els impressionants paisatges mediterranis del Baix Empordà.

Canals assegura que aquest servei no competeix amb l’oferta existent de les línies regulars, sinó que la complementa, està obert a “suggeriments i iniciatives que arribin” i esperen que a la llarga el servei “es pugui anar consolidant”.

I, malgrat que la iniciativa és privada, té “complicitat” institucional, com ara la del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i el Consorci de les Vies Verdes, a més de l’Ajuntament d’Olot, “al qual volem agrair la seva disponibilitat immediata per donar-nos un cop de mà”.

El servei té la consideració de servei turístic i és per això que el conductor anirà acompanyat per un guia.

Un bus turístic amb remolc per a bicicletes connectarà les vies verdes entre Girona, Sant Feliu i Olot

La iniciativa es posarà en marxa durant els caps de setmana a partir del 26 de març



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia