Economia

Unes 4.500 empreses de 50 països, juntes al Construmat més gran

El certamen ocuparà totes les instal·lacions disponibles de la Fira de Barcelona

El president de la Generalitat, José Montilla, inaugura aquest matí la quinzena edició de Construmat, la més gran de la seva història, que tindrà lloc fins dissabte que ve a la Fira de Barcelona, de la qual ocuparà totes les instal·lacions. El certamen acollirà 4.500 empreses procedents de 50 països, que oferiran més de 50.000 productes. A més, i per primer cop, una fira ocuparà la totalitat dels nous pavellons de la Gran Via, gràcies a una reserva d’espai –incloent-hi Montjuïc– de prop de 400.000 metres quadrats, un 10% més que l’edició que va tenir lloc dos anys enrere. El nombre de visitants previstos a aquest certamen exclusiu per a professionals és de 265.000.

Montilla, no obstant, no serà l’única autoritat que es deixarà veure aquesta setmana per Construmat. Demà dimarts, Cristina Narbona, ministra de Medi Ambient, també visitarà la fira per presentar R4House, un projecte de vivenda bioclimatitzada realitzada amb materials reciclats per l’arquitecte Luis de Garrido. R4House es troba en l’espai Construcció Sostenible, que en les últimes edicions ha anat guanyat espai i interès dintre de la fira. En aquesta àrea s’exposarà l’oferta d’empreses que promouen la sostenibilitat a la construcció, en la qual destaca la presentació de productes i sistemes vinculats a les energies renovables, especialment les plaques solars.

Capacitat d’adaptació
Altres propostes seran les de Casa Barcelona, que presenta prototips d’habitatges preparats per adaptar-se a les diferents etapes de la vida dels seus ocupants, i Multihàbitats, que investiga en la multifuncionalitat de la vivenda. Entre les novetats d’aquesta edició destaca Pintudecora, el saló internacional de la pintura, i Concepte Bany, un espai monogràfic dedicat al sector sanitari.

Finalment, en el transcurs de la fira es procedirà al lliurament dels premis Mies van der Rohe, un dels més prestigiosos guardons europeus en l’àmbit de l’arquitectura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.