Economia

Agbar inicia la venda d'Applus nou mesos després del fracàs de l'acord amb el fons britànic Candover

El Grup Agbar va prendre ahir en consell d'administració la decisió de vendre l'empresa de certificació Applus, segons van informar fonts de la companyia.

D'aquesta manera, el grup que controlen Suez i La Caixa va reprendre el camí iniciat el passat mes de juliol, quan va anunciar un principi d'acord amb el fons de capital risc britànic Candover per a la venda d'Applus per 915,5 milions d'euros. En aquella ocasió, però, les negociacions no van arribar a bon port i Candover va fer-se enrere.

El motiu d'Agbar per posar a la venda l'empresa ara no és diferent del que tenia a l'estiu: no encaixa en el model de negoci, segons les mateixes fonts, de dues companyies -La Caixa i Suez- que busquen la consolidació en el sector d'energies i recursos naturals.

De fet, la notícia no ha sorprès els treballadors d'Applus, segons han informat a l'AVUI fonts sindicals, que no pateixen per un possible canvi en les seves condicions laborals tot i que encara no han firmat el nou conveni col·lectiu.

La decisió presa ahir per Agbar té el suport de la resta d'accionistes d'Applus, que ja havien mostrat anteriorment la intenció de vendre les seves participacions i fer cash.

La intenció de vendre Applus es formalitzarà en el proper consell d'administració de l'empresa, que se celebrarà d'aquí a pocs dies i en el qual Agbar la comunicarà oficialment a Applus.

L'empresa és actualment propietat d'Agbar, que té un 53,1% del capital; Unión Fenosa, amb un 25%, i Caja Madrid, amb un 21,9%. Applus, especialitzada en la inspecció i certificació de qualitat, té la concessió de bona part de les estacions d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) a Catalunya. A més, aporta el 17,4% del volum de negoci del Grup Agbar, uns 543 milions d'euros el 2006.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.