Economia

ABN Amro rebutja l'oferta de compra que el consorci format pel Santander, Fortis i RBS ha fet sobre La Salle

ABN Amro ha rebutjat la proposta d'adquisició que el 6 de maig passat va realitzar el consorci format per Santander, Fortis i RBS per comprar el banc americà La Salle per 18.000 milions d'euros. Aquesta oferta supera els 15.500 milions d'euros que també ha ofert Bank of America.

Les tres entitats que integren el consorci han confirmat que dissabte van presentar una proposta d'adquisició per a la compra del banc americà, que ha estat rebutjada per ABN Amro. Els bancs han indicat que la seva oferta “era significativament més alta” que l'oferta de Bank of America, i van precisar que la seva iniciativa “conduïa a una oferta pública” del consorci per ABN Amro en els termes ja anunciats el 25 d'abril passat.

Per la seva part, el banc holandès explica, a través d'un comunicat, que el consorci que encapçala l'entitat que presideix Emilio Botín va llançar el mateix dissabte una oferta indicativa de 38,4 euros per cada acció d'ABN Amro, més un dividend final de 0,60 euros i subjecte a diverses condicions. D'aquesta manera, el banc quedava valorat en 72.000 milions d'euros, xifra que suposa un augment del 13% respecte al preu de la proposta de compra que també ha fet Barclays.

ABN Amro assegura que la seva intenció ara és convocar una junta extraordinària d'accionistes perquè siguin ells els qui decideixin sobre les diferents alternatives presentades. Dit això, però, el banc holandès insisteix que els principals aspectes de la proposta realitzada pel consorci continuen sent “confusos”, tot i que va demanar a les tres entitats que aclarissin els seus termes. A més, afirma que Santander, Fortis i RBS no han proporcionat proves sobre l'existència de qualsevol compromís de finançament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.