Economia

Repsol busca soci

El president de Repsol-YPF, Antoni Brufau, ha assegurat que seria “molt bo” tenir un soci privat local a l'Argentina per a la seva filial Yacimientos Petrolíferos Fiscales (YPF).

Abans d'iniciar la junta general d'accionistes que la petroliera celebra a Madrid, Brufau ha indicat que l'única condició per facilitar l'entrada d'un accionista privat argentí en el capital d'YPF és que Repsol mantingui el control de la filial.

Sobre qui podria ser l'esmentat soci, el primer executiu de la petroliera s'ha limitat a afirmar que a l'Argentina “hi ha molt bons grups empresarials”. Di això, també ha subratllat que treure a borsa un percentatge del capital de la filial argentina té els seus avantatges. “Quan es cotitza a borsa de manera més profunda també és bo”, ha dit.

L'any passat la direcció de Repsol va contemplar la possibilitat de col·locar a borsa un percentatge d'YPF, però finalment va deixar congelat el projecte.

Ara Repsol ha obert tots els escenaris possibles: incorporar un soci privat argentí i/o treure a borsa un percentatge d'YPF, que no superaria el 25% del capital per canalitzar una part de l'estalvi argentí.

Repsol YPF ja compta amb dos socis industrials en el seu capital. Un és Sacyr Vallehermoso, que compta amb el 20% de l'accionariat, i Petróleos Mexicanos (Pemex), amb un 5% del capital.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.