Economia

El preu del lloguer d'oficines marca un rècord a BCN

L'estoc d'oficines disponibles a Barcelona creix de manera progressiva i a final d'any podria arribar a 5 milions de m2

El preu del lloguer d'oficines a Barcelona va marcar en el segon trimestre un nou rècord i es va situar en 25,2 euros el metre quadrat al mes, cosa que implica un augment d'un 2% respecte al final de l'any passat, segons l'informe sobre el sector publicat per la consultora Cushman & Wakefield. L'encariment als afores de la ciutat i a la perifèria va ser "especialment marcada", amb preus de lloguer de 21,5 euros el metre quadrat a Diagonal Mar i de 17 euros a Cornellà.

L'estoc d'oficines disponibles a Barcelona creix de manera progressiva i a final d'any podria arribar a cinc milions de metres quadrats, segons l'informe de Cushman. En els sis primers mesos de l'any, només hi ha hagut dues operacions de compra d'edificis d'oficines per convertir-los en vivendes o hotels, quan la mitjana per semestre dels darrers cinc anys ha estat de sis.

A causa de la forta demanda dels primers sis mesos de l'any, al tancament del primer semestre del 2007, hi ha més oficines llogades: la taxa de desocupació d'oficines a Barcelona s'ha situat en un 5,24%, la xifra més baixa des del 2002. Aquesta xifra equival a un total de 257.465 metres quadrats disponibles de manera immediata, segons Eusebi Carles, responsable de recerca de Cushman & Wakefield, tot i que "en molts casos hi ha tanta dispersió que és complicat trobar al centre de la ciutat més de 1.000 metres quadrats que puguin ser ocupats per una sola companyia de forma coherent".

La taxa tan baixa de desocupació mostra el bon moment del mercat d'oficines a la capital catalana, que absorbeix sense problemes els edificis que s'acaben.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.