Economia

Arrenca la campanya de la renda

Aquest dimecres es pot començar a presentar la declaració a través d’internet

La gestió per telèfon s’inicia el 5 de maig i de manera presencial a les oficines l’1 de juny

La campanya de la renda i l’impost de patrimoni de l’exercici 2021 comença aquest dimecres per a la presentació de declaracions a través d’internet i es podrà presentar fins el 30 de juny, segons el calendari de l’Agència Tributària .

A partir d’aquest dimecres es pot sol·licitar l’esborrany -es requereix la identificació amb Cl@ave PIN, número de referència o el certificat eletrònic - i confirmar-ho a través del programa Renta Web o l’aplicació mòbil.

La presentació de declaracions per telèfon comença el 5 de maig i de manera presencial a les oficines l’1 de juny. El termini acaba el 30 de juny, excepte en el cas de liquidacions a ingressar amb domiciliació bancària, que caldrà presentar-les fins el 27 de juny.

La declaració és obligatòria per als contribuents amb rendes de treball superiors a 22.000 euros d’un únic pagador o 14.000 euros de més d’un -inclosos els qui hagin cobrat ajuts per ERTO-, els qui tinguin guanys patrimonials de més de 1.600 euros i els preceptors de l’ingrés mínim vital, entre altres supòsits.

Entre les novetats d’aquest anys, figura un nou apartat específic per a criptomonedes.

A més, s’incorporen nous trams per a rendes altes -amb un tipus d’interès del 47% per a rendes del treball a partir de 300.000 euros i del 26% per a rendiments d’estalvi a partir de 200.000 euros- i per a grans fortunes de més de 10 milions d’euros, que estaran subjectes a un gravamen en l’impost de patrimoni del 3,5%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia