Economia

GCR Group compra la fàbrica de Bosch a Castellet i la Gornal

Obrirà un centre de reciclatge de plàstics el 2023

L’adquisició de les instal·lacions forma part d’un pla d’inversions de 100 milions d’euros

GCR Group ha signat la compra de la fàbrica de Robert Bosch a Castellet i la Gornal (Alt Penedès). Ll’adquisició es va formalitzar ahir dimecres i la companyia de reciclatge de plàstics l’engloba en un pla d’inversions de 100 milions. La previsió és posar en marxa a principis del 2023 un centre de transformació de residus plàstics “per consolidar el lideratge europeu” de la firma, que té la seu a la Bisbal del Penedès. GCR Group contractarà en un inici 60 treballadors, seleccionats prioritàriament entre els prop de 200 empleats que Bosch va acomiadar a la tardor. Més endavant, GCR avança que podria contractar més ex treballadors de la multinacional alemanya, bé sigui a Castellet o a altres plantes de la companyia.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha celebrat que la reindustrialització de la planta que la multinacional alemanya Robert Bosch va tancar al novembre a Castellet i la Gornal (Alt Penedès) “acabi culminant amb èxit”

La compra-venda segellada aquest dimecres entre GCR i Bosch culmina el preacord que les dues empreses van signar el 30 de novembre. Fonts de Bosch apunten que els responsables de la multinacional se senten “molt satisfets de poder entregar la fàbrica a una nou projecte que garanteixi un futur industrial a la zona del Penedès”.

Des de GCR Group ressalten que la inversió a Castellet forma part d’un pla d’expansió amb què la firma vol arribar al 2025 triplicant els actuals 170 milions de facturació. En el marc d’aquest pla, la intenció és fer a Castellet una planta de reciclatge que potenciï “una nova generació de solucions sostenibles per a la industria transformadora del plàstic” i, alhora, consolidar els centres de producció de la Bisbal, Tarragona i Barberà del Vallès.

En aquest sentit, la companyia explica que els objectius passen pel llançament de nous productes de valor afegit, entrar a nous mercats i ampliar la capacitat productiva. El director general de GCR Group, Joan Prats, ressalta que la compra de la fàbrica de Castellet “ajuda a consolidar el posicionament com a referents europeus de solucions innovadores de plàstic sostenible”.

Pel que fa a la plantilla, fonts de la Generalitat detallen que GCR donarà feina a 60 persones, amb intenció d’ampliar més endavant el nombre de llocs de treball. Segons el preacord signat a la tardor, es prioritzarà la contractació entre els 190 treballadors de Bosch que van ser acomiadats el passat 30 de novembre. Quan el 2020 la multinacional alemanya va anunciar que tancava la fàbrica de components per a l’automoció, tenia una plantilla de més de 300 persones, però durant l’any següent hi va haver un centenar de pre jubilacions i baixes voluntàries.

La contractació de les primeres 60 persones forma part dels requisits de les ajudes que la Generalitat ha concedit a GCR per tirar endavant la reindustrialització.

Els treballadors que no puguin quedar-se a la nova fàbrica de GCR a Castellet està previst que rebin l’assessorament de la Generalitat a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i del Consorci de la Formació Contínua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.