Economia

La CEOE confia en una frenada "suau" si la banca continua forta

Els empresaris esperen que les turbulències financeres "no tinguin conseqüències greus en l'economia real espanyola"

El president de la patronal CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, va declarar ahir que els empresaris confien que la desacceleració econòmica serà "suau", per la qual cosa va demanar als bancs centrals que continuïn injectant liquiditat al sistema i que la banca en general resisteixi la situació i continuï concedint crèdits a les empreses.
D'aquesta manera es pronunciava el responsable de la confederació empresarial durant una visita institucional a Galícia, en el decurs de la qual va demanar el suport de les administracions i dels mateixos empresaris per afrontar la situació.

En principi, els responsables empresarials esperen que les turbulències financeres "no tinguin conseqüències greus en l'economia real espanyola", perquè les entitats financeres "es mantenen sòlides", de la mateixa manera que ho estan les companyies asseguradores. Paral·lelament a aquesta convicció, Díaz Ferrán va insistir que les empreses "estan funcionant bé".

El representant dels empresaris va recordar que es preveu tancar l'any amb un creixement del PIB del 3,7%, per sobre de l'economia europea. Amb tot, va admetre que "és cert que s'està notant una desacceleració en el sector de l'habitatge", que no per anunciada deixa de ser dolenta, va comentar. En qualsevol cas, Díaz Ferrán es va mostrar convençut que la lògica desconfiança dels mercats s'anirà diluint "a mesura que es vagi aclarint la situació financera".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.