El negoci d’encapsular aigua de mar
L’emprenedora Mayte Cordinos crea una línia de complements alimentaris
La barcelonina Mayte Corbinos va estudiar ADE i un màster en administració d’empreses a la Universitat Thunderbird School of Management i després va tenir una brillant trajectòria professional a diverses multinacionals, fins que, per diferents circumstàncies personals, va optar per canviar de marxa i fer-se emprenedora.
Fa uns deu anys, quan residia als EUA, va crear Enjoy Life, una firma de sangria amb què va guanyar el primer premi de l’Angel Oregon Investment Forum. La iniciativa empresarial va tenir molt bona acceptació en el mercat local, però la família va haver de traslladar el seu lloc de residència a Dubai, i Enjoy Life va tancar. Poc temps després de començar a viure als Emirats Àrabs va tornar a emprendre un negoci, aleshores amb una firma de decoració d’interiors.
L’any 2019, un cop ja instal·lada a Catalunya, va començar a gestar la que és la seva companyia actual: Blue Ocean Nutrition. Es tracta d’una firma de complements alimentaris elaborats a partir d’extracte de mar que ajuda el sistema immunitari, preserva l’equilibri del sistema nerviós i té altres beneficis que han estudiat i analitzat a partir de la addició de diferents nutrients.
Els complements combinen l’essència marina amb propietats nutritives revitalitzants, alcalinitzants, homeoestàtiques i desintoxicants, amb la particularitat que es fa servir un format de càpsula vegetal que elimina el gust de l’aigua de mar. “Així garantim adherència al tractament i extraiem només els minerals que són beneficiosos reduint el sodi al màxim”, diu la cofundadora.
Després d’un període de recerca, Corbinos va cofundar la companyia amb seu a Barcelona amb una inversió inicial de fons propis de 120.000 euros.Mayte Corbinos, explica que per al desenvolupament del producte es va associar amb el doctor Zoser B. Salama., que es cofundador de la companyia i qui lidera l’àrea científica dels complements alimentaris juntament amb un consell assessor de diferents facultatius catalans. “Hem creat una línia de productes naturals que permet mantenir els 81 minerals i oligoelements que ofereix l’aigua de mar”, descriu. La matèria primera l’extrauen de les salines de la reserva natural La Camargue, a la Provença francesa, després d’un procés de reducció de sodi. I el laboratori on elaboren i encapsulen els productes és a Mataró. Per protegir la innovació dels seus productes, Corbinos explica que estan en procés de patentar els seus descobriments. “Encara no ens l’han concedit, però esperem tenir l’autorització en breu”, afegeix.
La firma Blue Ocean Nutrition ja ha començat a comercialitzar els productes amb el nom d’eAmar81, a través del canal de les farmàcies. “Hem arribat a un acord amb Fedefarma, una cooperativa de distribució de productes farmacèutics per poder arribar al major nombre d’oficines de farmàcia de l’Estat”, diu Corbinos. Un cop la companyia ja estigui assentada en el mercat local, la seva voluntat és vendre-la a un tercer que tingui més capacitat per arribar més lluny en la distribució.