Economia

L'atur puja un 1,2% el setembre

Només en el mes de setembre la taxa de desocupats ha caigut un 3,4% respecte l'agost, això és, 9.239 persones

L'atur registrat a les oficines d'ocupació de Catalunya ha pujat el setembre un 1,2% respecte el mes de setembre de l'any passat. Aquest percentatge suposa que en l'últim any hi ha 3.090 persones més sense feina.
No obstant, si només es té en compte el mes de setembre passat, l'atur ha baixat en 9.239 catalans, amb un descens del 3,4% respecte al mes d'agost, que situen la xifra total d'aturats a Catalunya en les 258.234 persones, segons les dades difoses pel ministeri de Treball.

Els resultats per demarcacions, però, reflecteixen que gran part del descens ha tingut a veure amb la reducció de l'atur a Barcelona, on el descens ha estat del 4,3% amb 9.082 persones parades menys. Per la seva banda, Tarragona ha perdut 475 aturats, fet que ha suposat una baixada de l'1,8% i a Lleida la reducció ha estat d'1,84% amb 185 desocupats menys.

Girona ha estat l'única demarcació catalana que ha experimentat un increment de la taxa d'atur al setembre, amb un augment del 2,3%, és a dir, 503 persones més sense ocupació.

En el conjunt d'Estat espanyol l'atur registrat ha baixat en 10.933 persones al setembre, el 0,5% menys que el mes anterior, i el nombre total de desocupats se situa ara en 2.017.363.

D'altra banda, el número de contractes indefinits al setembre ha caigut als 192.289, cosa que representa una reducció del 4,1% respecte el mateix mes del 2006.

Per sectors, l'atur ha baixat principalment en la construcció, amb 11.991 aturats menys (4,7%), seguida de la indústria, amb 7.080 menys (2,5%), i agricultura, amb 183 menys (0,2%), mentre que ha pujat en els serveis en 2.739 persones (0,2%) i el col·lectiu sense treball anterior, amb 5.582 persones més (2,5%).





Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA