Economia

Estudien com donar valor als peixos d’aigües càlides

L’estudi ‘Termòfiles’ té com a objectiu millorar la competitivitat del sector pesquer de la Costa Brava

La Universitat de Girona i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) de Monells han iniciat un projecte per estudiar i donar valor a les espècies d’interès pesquer d’aigües càlides, que a causa del canvi climàtic estan augmentant i es capturen cada cop en més quantitat a la Costa Brava.

Aquest projecte, anomenat GALP Costa Brava Termòfiles, estudiarà quinze espècies a través d’una diagnosi per tal d’obtenir informació sobre la seva distribució, l’estat de població a la mar catalana i la seva pesqueria. També es valorarà la quantitat d’àcids grassos omega 3 que aporten, així com els possibles riscos per a la salut humana, com la presència de paràsits o metalls pesants, entre d’altres.

L’objectiu de Termòfiles és millorar la competitivitat del sector pesquer de la Costa Brava amb espècies que actualment tenen un valor de mercat baix, o fins i tot nul.

Exceptuant la gamba blanca o el cranc blau, la resta d’espècies d’aigües càlides tenen un preu de mercat baix perquè són poc preuades, i en alguns casos fins i tot desconegudes pels consumidors i la restauració. Així doncs, es buscaran les millors maneres d’aprofitar aquestes espècies de forma sostenible i saludable.

Aquest projecte té la col·laboració, a part de GALP Costa Brava, de l’Ajuntament de Roses, l’Aula Gastronòmica de Roses, cuiners i professionals de la gastronomia de la Costa Brava, a més de les confraries de pescadors de Roses, Blanes i l’Escala, i de diversos instituts d’ESO i batxillerat de la zona. L’estudi és cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca.

LA XIFRA

15
espècies
s’estudiaran a través del projecte de la UdG i l’IRTA de Monells.

Faran tallers gastronòmics a Roses

Per tal de donar a conèixer les espècies pesqueres d’aigües càlides de la Costa Brava, es farà un llibret amb receptes per saber com cuinar-les, es realitzaran tallers gastronòmics a l’Aula Gastronòmica de Roses, així com xerrades a diversos instituts de les comarques gironines en col·laboració amb cuiners, pescadors i professionals de la gastronomia. També es crearan unes fitxes sobre les espècies per donar-les a conèixer als compradors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona
QUERALBS

Aprovat inicialment l’acord per la concessió de la Vall de Núria

QUERALBS
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell