Economia

Els empresaris catalans recolzen Montilla

El president del Cercle d'Economia afirma a Sitges que després de sis mesos existeix la sensació "que el govern mana"

El president del Cercle d'Economia, José Manuel Lara, ha destacat avui l'estabilitat de l'executiu català encapçalat per José Montilla i ha assegurat que Catalunya torna a ser "l'oasi" d'Espanya, cosa que no passava fa un any, quan ens trobàvem immersos en ple procés de disgregació del tripartit de Pasqual Maragall i de debat sobre l'Estatut.

A l'hora de presentar el president de la Generalitat a la sessió d'obertura de la segona jornada de la XXIII Reunió del Cercle d'Economia, Lara ha afirmat que després de sis mesos de govern de Montilla existeix la sensació “que el govern mana”, cosa que “el fa més previsible i més estable”.

“Crec que tots hauríem d'estar satisfets que sigui així”, ha subratllat el president del Cercle d'Economia, davant empresaris i directius com Josep Oliu (Banc Sabadell), Narcís Serra (Caixa Catalunya), Artur Carulla (Agrolimen) i Jordi Mercader (Aigües de Barcelona), entre d'altres.

Segons el parer de Lara, “Catalunya torna una mica a ser l'oasi de l'Estat”, a diferència del que passava fa un any, en l'anterior edició de la reunió, quan un tema “molt calent” com el de l'Estatut, protagonitzava la vida política a Espanya.

La tensió d'aquells dies, segons Lara, “no es va viure ahir” durant el sopar-col·loqui en el qual va participar el president del PP, Mariano Rajoy.

Lara ha insistit que, a diferència del maig del 2006, Catalunya viu un període “de més serenitat” en què el govern està dirigit per un tripartit que és “fruit de la voluntat popular” i que “mana”.

Aquesta rebuda contrasta amb la fredor amb la qual Lara va acollir el discurs del predecessor de Montilla, Pasqual Maragall, i amb les declaracions de crítica del president del Cercle d'Economia cap a la gestió del tripartit que van marcar l'anterior edició de la Reunió d'aquesta institució empresarial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.