Economia

Almirall debuta en el mercat a 14 euros per acció

El grup col·loca en el mercat el 27% del seu capital amb l'objectiu d'aconseguir recursos per finançar el seu creixement

Els laboratoris Almirall s'estrenen avui a Borsa. El preu: 14 euros per acció, xifra que se situa a la franja mitjana de la banda d'entre 12,5 i 15,5 euros previstos per l'empresa. Aquest import suposa valorar la farmacèutica en més de 2.300 milions d'euros.

La companyia ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que el nombre de títols demandats per al tram minorista ha estat de 40,9 milions. Tot i que Almirall no ha facilitat dades sobre els mandats del tram per a inversors qualificats, fonts del mercat han assegurat que la demanda institucional ha superat gairebé 3,5 vegades l'oferta.

Així, Almirall col·loca en el mercat el 27% del seu capital amb l'objectiu d'aconseguir recursos per finançar el seu creixement i la seva expansió. Dels 45,3 milions d'accions que es posen en el parquet, 37,3 milions s'assignen a través d'una oferta pública de venda (OPV), i 8 milions mitjançant una oferta pública de subscripció (OPS) d'accions de nova emissió.

Amb aquesta, ja són quatre les empreses que han decidit estrenar-se en el mercat aquest any. Primer ho va fer Clínica Baviera, Realia i, només un dia abans que Almirall, Solaria. En el seu primer dia de cotització a Borsa, Solaria s'ha revaloritzat un 25%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.