Economia

El preu del lloguer a BCN es dispara

Llogar un pis de 75 metres quadrats a Barcelona costa uns 966 euros mensuals de mitjana, un 20% més que fa un any

El lloguer dels pisos de Barcelona s'ha encarit un 18% en només tres mesos. El motiu, segons l'explicació que ha donat la Cambra de la Propietat, és que l'alentiment en la venda de pisos de compra provoca, de rebot, un augment de la demanda de l'habitatge en arrendament. És a dir, mentre que l'oferta de pisos en lloguer a Barcelona es manté, la demanda creix i els preus es disparen.

En aquests moments, llogar un pis de 75 metres quadrats a Barcelona costa uns 966 euros mensuals de mitjana, un 20% més que fa un any. Unes dades que posen de manifest que el preu dels pisos de lloguer a la capital catalana ha augmentat molt per sobre de l'IPC. De mitjana, un pis a Barcelona es lloga per uns 13,7 euros el metre quadrat.

No obstant això, segueix havent-hi importants diferències segons els districtes. Les Corts, segueix sent una de les zones de la Ciutat Comtal amb els arrendaments més cars, on es paguen 1.260 euros al mes de lloguer, de mitjana.

En canvi, el districte on més han augmentat els preus de lloguer ha estat a Nou Barris, on el preu s'ha incrementat un 11,1%, fins a arribar als 11,7 euros mensuals per metre quadrat. A Sant Martí, l'ascens ha estat del 9%. Per contra, els preus han baixat al districte d'Horta-Guinardó, on han caigut un 1,2%, fins als 11,9 euros per metre quadrat i mes.

El nou Pacte de l'Habitatge preveu mesures per estimular que els propietaris posin més pisos buits al mercat, com ara l'aval perquè es pugui cobrar durant sis mesos, en cas que el llogater no pagui. Ara bé, hi ha un dèficit considerable. A l'última promoció de pisos de protecció oficial hi havia 55.000 sol·licituds per 1.000 habitatges.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.