Economia

Chacón, nova entrega

Carme Chacón ha avançat mesures per facilitar els desnonaments i donar ajuts fiscals als promotors de pisos de lloguer

Després de la polseguera que van aixecar els ajuts per als joves que lloguin pis, anunciats pel govern central la setmana passada, l'executiu va avançar ahir més mesures per fomentar el mercat de lloguer. La ministra d'Habitatge, Carme Chacón, ha explicat al Congrés que farà més senzills els tràmits perquè els propietaris que posin en lloguer una vivenda buida obtinguin l'ajut de 6.000 euros que ja preveia el pla estatal d'habitatge elaborat per l'exministra Trujillo.

Actualment per accedir a aquests ajuts cal posar en lloguer un pis que porti buit un any i que no tingui més de 120 metres quadrats. L'any passat només s'hi van acollir 1.636 persones a tot l'Estat.
Rodríguez Zapatero i Carme Chacón van presentar la setmana passada algunes mesures del que s'anomenarà Pla de Suport a l'Emancipació i Foment del Lloguer: ajuts directes de 210 euros mensuals durant quatre anys als joves d'entre 22 i 30 anys, préstec per a la fiança, aval de sis mesos i deducció fiscal.

Envair competències
Aquestes mesures van rebre crítiques perquè envaeixen la competència exclusiva de la Generalitat en habitatge. I també perquè només incideixen en la demanda de pisos de lloguer, de manera que si hi ha més diners per llogar els mateixos pisos, els ajuts acabaran provocant la pujada dels arrendaments. Per apaivagar les crítiques i buscar arreplegar un altre grapat de vots, Chacón ha avançat un seguit d'actuacions dirigides a donar garanties als propietaris, que seran aprovades en el consell de ministres de divendres que ve.

A banda de rebaixar els requisits que han de complir els propietaris que lloguin un pis per obtenir l'ajut, el govern vol agilitzar el desnonament dels inquilins que no paguin i millorar la fiscalitat als promotors que facin pisos per llogar.

A la compareixença Chacón ha sentit les crítiques del diputat de CiU Jordi Jané, que va insistir que aquestes mesures "envaeixen les competències de la Generalitat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.