Economia

La nova injecció de liquiditat escalfa les borses a ambdues bandes de l'Atlàntic

En el mercat espanyol, l'estrella del parquet ha estat Iberia, que ha augmentat un 13%, fins els 3,29€ per acció

Les noves aportacions de liquiditat efectuats pels bancs centrals d'Europa i els Estats Units han tranquil·litzat avui els mercats financers a les dues bandes de l'Atlàntic i han pal·liat les fortes retallades de la setmana passada.

La Borsa de Nova York ha obert amb una moderada tendència alcista, mentre el selectiu espanyol Íbex-35 ha tancat amb una revalorització de l'1,9%, fins els 14.731 punts,  la sisena millor dada de l'any, en una sessió amb un modest volum de negociació.

En la mateixa línia, els principals mercats europeus han finalitzat la negociació amb ascensos considerats. L'índex de la Borsa de Frankfurt, el Dax, ha sumat un 1,7% fins a 7.477,33 punts, el selectiu Footsie de Londres s'ha anotat una pujada de 2,9% i ha arribat als 6.219 punts, i el Cac-40 francès ha tancat amb un augment del 2,2% en els 5.569,28 punts.

En el mercat domèstic, l'estrella del parquet ha estat Iberia, que ha pujat un 13%, fins els 3,29€ per acció, animada per un afany comprador generalitzat i per les bones expectatives sobre les xifres de transport de passatgers del mes de juliol, que finalment han augmentat. Mentrestant, l'euro es canviava a 1,36$ i el preu del barril de Brent pujava fins els 71,6$.

Parquets 'oberts' el 15 d'agost
Cal recordar que les quatre borses de l'Estat (Barcelona, Madrid, València i Bilbao) operaran el pròxim dimecres, 15 d'agost, tot i celebrar-se la festivitat de la Verge. Segons el calendari fixat per la societat de Borses i Mercats Espanyols (BME) pel 2007, que estableix 8 dies inhàbils per a la negociació, els parquets no tornaran a tancar per festiu fins al desembre. Concretament, ho faran els dies 24, 25 i 26, amb motiu del Nadal, i el dia de Cap d'Any.

Des del 2005, la borsa espanyola ha patit una considerable reducció del nombre de dies festius de cara a convergir amb les principals places de la zona euro, que tenen menys festivitats que a l'Estat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.