unió europea
L’euro es dispara després de dades dels EUA i els rumors sobre el BCE
La possibilitat que el BCE incrementi el preu dels diners, consolida la divisa europea
L’euro s’ha disparat aquest dimarts després de la publicació de les dades de l’economia estatunidenca i per rumors que el Banc Central Europeu (BCE) apujarà el dijous els tipus d’interès de mig punt percentual.
L’euro es canviava cap a les 15.00 hores GMT a 1,0231 dòlars, enfront dels 1,0188 dòlars en les últimes hores de la negociació europea del mercat de divises de la jornada anterior. Finalment, el Banc Central Europeu (BCE) ha fixat el canvi de referència de l’euro en 1,0245 dòlars.
Pel que fa a l’economia als Estats Units, els permisos de construcció i la construcció de nous habitatges van baixar al juny, la qual cosa assenyala una estabilització del sector de la construcció estatunidenca després de la pujada dels tipus d’interès hipotecaris, els colls d’ampolla en els subministraments i la pujada dels costos.
En aquest context, el Consell de Govern del BCE es reunirà aquest dijous per a discutir la política monetària de la zona de l’euro i discutirà si apujar els tipus d’interès en 50 punts bàsics, segons informa Bloomberg. L’euro va arribar a pagar-se a 1,0267 dòlars després d’aquesta informació.
El BCE va dir al juny que tenia previst pujar els tipus d’interès oficials en 25 punts bàsics (0,25%) en la seva reunió de polítiques monetàries de juliol.
Des de llavors alguns membres del Consell de Govern s’han mostrat a favor d’apujar el preu dels diners al juliol en 25 punts bàsics però altres, a favor de fer-ho de forma més agressiva, en 50 punts bàsics (0,50%).
D’altra banda, la inflació segueix la seva carrera a l’alça i va arribar al juny al 8,6%. La majoria dels analistes i els mercats preveien un augment del preu dels diners d’un quart de punt, però els nous rumors obren la porta a un moviment més agressiu.
Així, l’analista de renda fixa de MFS Investment Management Peter Goves comenta que “donada la magnitud del pla de normalització de la política monetària del BCE a curt termini, una pujada de 25 punts bàsics aquesta setmana sembla més o menys un fet”. La moneda única es va canviar en una banda de fluctuació entre 1,0122 i 1,0267 dòlars.