Economia

El BCE manté els tipus d'interès en el 4%

Els experts han previst que el BCE optarà per mantenir les taxes fins que es normalitzi la situació en el mercat de crèdit

El consell de govern del Banc Central Europeu (BCE) ha decidit avui mantenir els tipus d'interès a curt termini per a la zona de l'euro en el 4%, segons ha informat l'entitat.

La institució europea ha deixat inalterades també la facilitat marginal de crèdit, per la qual deixa diners a les entitats, en el 5%, i la facilitat de dipòsit, per la qual remunera els diners, en el 3%.

La majoria dels experts havien pronosticat que l'òrgan executiu del BCE mantindria el preu dels diners en la seva trobada d'aquest mes perquè continua la tensió en el mercat de diners i ha augmentat la incertesa sobre les repercussions econòmiques d'aquesta situació.

Al setembre i a l'octubre, el banc europeu va considerar necessari recopilar més informació i examinar les noves dades econòmiques de la zona de l'euro després de les turbulències dels mercats financers abans de tornar a modificar els tipus d'interès.

S'alentirà el creixement econòmic
Els experts del banc alemany HSBC Trinkaus & Burkhardt han considerat que els indicadors més recents de la zona de l'euro mostren que el creixement econòmic s'alentirà en els pròxims mesos i han agregat que la crisi en el mercat de diners i la fortalesa de l'euro també poden fer de llast en l'economia de l'àrea.

Segons l'institut de crèdit alemany Postbank, el BCE es troba "en un dilema entre els temors inflacionistes i els conjunturals", ja que disminueix l'activitat econòmica mentre augmenta la inflació.

L'Índex de Preus de Consum Armonitzat (IPCA) va pujar 5 desenes a l'octubre, fins al 2,6% interanual, segons el càlcul ràpid de l'oficina d'estadística europea, Eurostat.

Els analistes han pronosticat que la inflació continuarà per sobre del 2% en els pròxims mesos, a causa dels alts preus del petroli, de l'energia i d'alguns aliments.

Així i tot, els experts han previst que el BCE optarà per mantenir les taxes fins que es normalitzi la situació en el mercat de crèdit i han descartat també un augment al desembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.