Economia

Gas Natural es fa fort a Mèxic com a segon operador elèctric

Les sinergies s’elevaran a 4,3 milions en dos anys més la suma d’avantatges fiscals

El grup Gas Natural es va convertir ahir en el segon operador privat de generació elèctrica de Mèxic i l’únic operador de gas i electricitat al país, després de tancar la compra de cinc cicles combinats amb una potència instal·lada de 2.233 MW i un gasoducte de 54 quilòmetres.

L’adquisició d’aquests actius a la francesa EDF i a la japonesa Mitsubishi tindrà un cost de 1.013 milions d’euros (1.448 milions de dòlars), que es finançaran amb deute, segons va confirmar ahir el conseller delegat de la gasista, Rafael Villaseca.

La gasista catalana va reduir un 18% el seu nivell d’endeutament en el primer semestre de l’any, fins a 2.476 milions, i va situar la ràtio de deute sobre EBITDA en 1,2, sis dècimes menys que en el primer semestre del 2006. Bona part de l’alleugeriment d’aquesta partida ha procedit de la forta generació de caixa.

Operació “coherent”
L’operació, que garanteix un EBITDA –benefici operatiu brut– recurrent durant els pròxims anys, suposarà avantatges fiscals per a Gas Natural, que podrà deduir-se un 12% de l’activitat exportadora. En concret, generarà unes sinergies operatives de 2,15 milions d’euros (4 milions de dòlars) anuals en els dos primers exercicis.

Villaseca va afirmar ahir que l’adquisició és “coherent” amb el pla estratègic de Gas Natural 2008-2012, les directrius principals del qual es donaran a conèixer informativament d’aquí a dotze dies, i va significar que elevarà “des del primer any” el benefici per acció.

El conseller delegat del grup que presideix Salvador Gabarró va insistir que el preu pagat per les plantes, algunes d’elles de recent creació , és “interessant”. Un punt de vista avalat per Banesto, que ahir, en un informe sobre la compra, defensava que el preu pagat per Gas Natural a EDF i Mitsubishi “és molt atractiu, ja que suposa un descompte del 30% sobre la nostra valoració preliminar”. Gas Natural destacava ahir que per tancar l’acord ha hagut de competir amb més de 30 grups energètics internacionals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.