Economia

L'Euribor torna a pujar i segueix encarint les hipoteques

Des del setembre del 2005, quan l'índex va tocar mínims, la factura hipotecària mitjana ha pujat uns 200€ mensuals

L'Euribor ha registrat al juliol la vint-i-unena pujada consecutiva i s'ha situat en el 4,564%, molt a prop del seu rècord històric de l'agost del 2000, quan estava en el 5,248%.

Aquest nou increment suposarà un altre encariment de les hipoteques, que pujaran una mitjana de 81,40€ al mes, que representen 977€ a l'any.

De fet, l'Euribor, l'índex més utilitzat per revisar l'interès de les hipoteques, va tocar mínims el setembre del 2005 en el 2,22%. Ara, supera el 4,56%, segons les dades avançades. Aquest increment de 2,34 punts, traduit a la butxaca, significa que, en aquest temps, la factura hipotecària mitjana ha pujat un total d'uns 200€ mensuals.

Segons els càlculs del Banc d'Espanya, les famílies d'arreu de l'Estat ja han començat a notar que pagar la hipoteca suposa més esforç: el 2004 es destinava el 35% dels ingressos familiars de mitjana, i ara aquest percentatge frega el 45%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.