Economia

El Deutsche, esquitxat

El primer banc alemany assumeix "errors" enmig de la crisi hipotecària

El principal banc alemany, el Deutsche Bank, va cometre errors durant la crisi financera derivada de la fallida dels crèdits hipotecaris als Estats Units. Ho va reconèixer ahir el president de l’entitat, el suís Josef Ackermann, durant una entrevista al programa nocturn de la cadena pública ZDF. “Els errors afecten els nostres resultats de cara al tercer trimestre”, va reconèixer Ackermann.

El Deustche Bank té 29.000 milions d’euros en concepte de crèdits de risc destinats a noves adquisicions i “ara hem de corregir els valors de totes aquests productes crediticis de cara als pròxims nou mesos”, va dir Ackerman. El president de Deustche va criticar la competència financera i va retreure el fet que “en l’intent d’augmentar la rendibilitat, alguns s’han oblidat d’una regla essencial: que els alts rendiments comporten alts riscos”. El Deutsche Bank va participar en el finançament de la compra de la cadena farmacèutica britànica Alliance Boots per part de la inversora nord-americana KKR per 16.000 milions.

Pagar les conseqüències
Per Ackermann, ara es paguen les conseqüències de l’actitud “d’eufòria” amb que a principis d’any es van dur a terme les inversions en crèdits de risc que ara ja no es poden vendre i que s’hauran de revalorar a la baixa. Ara, la primera entitat alemanya es veu obligada a posar el fre i a congelar projectes com el de l’ampliació d’un 6% de la plantilla que havia de passar dels 76.000 als 80.000 empleats. “Ara ja no ho podrem fer, perquè els mercats no ho permeten”, va assegurar el banquer, de 59 anys.
Malgrat tot, un Ackermann optimista va afirmar que després de l’abisme econòmic patit per Sachsen LB i IKB –les dues entitats afectades per la crisi dels EUA–, a Alemanya “ja no hi queden més bombes de rellotgeria”.

En el mateix sentit es va expressar el ministre de finances, el socialdemòcrata Peer Steinbrück, que va dir que “l’economia financera és prou forta per superar aquesta tempesta”. Les accions del Deutsche Bank van caure fins a un 3,1% ahir a l’índex DAX de la Borsa de Frankfurt.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Creix el lloguer de piscines particulars per hores a Catalunya

Mataró
economia

Denuncien que han d’atendre 11 persones que treballaven a més de 40 graus

Cambrils
SERVEIS

Personal de neteja i administratius, els més buscats als Serveis Locals d’Ocupació de Barcelona

Barcelona
empreses

Un tribunal dels EUA dictamina que Google viola les lleis antimonopoli

barcelona
economia

El Nikkei registra la pujada més gran des del 2008 l’endemà de la caiguda

barcelona
COMERÇ

Els comerços de Tarragona estan molt poc digitalitzats

TARRAGONA
habitatge

La compravenda d’habitatge cau un 11% al juny

barcelona
economia

Creixen un 55% els autoconsums col·lectius connectats a Endesa

girona
GIRONA

La compravenda d’habitatges a la demarcació cau un 13,3% el mes de juny

GIRONA