Economia

Dos anys de presó per la mort d'un paleta

Tribunals

Xavier R., propietari d'una empresa constructora; Marta S., aparelladora, i Rufino B., cap d'obra, van acceptar ahir una condemna de dos anys de presó com a responsables de l'accident mortal que l'any 2003 va patir un paleta que treballava a les seves ordres. Tots tres van ser condemnats pel jutjat penal número 5 de Barcelona per un delicte d'homicidi per imprudència greu, i un delicte contra els drets dels treballadors.
Un pacte dels tres processats amb la fiscalia va permetre una rebaixa de la pena i un acord de suspensió de la condemna, per la qual cosa els ara ja condemnats no entraran a la presó. El magistrat Luis Martínez va advertir els condemnats que, si durant els propers tres anys qualsevol dels tres comet un nou delicte, aleshores s'haurà de decretar el seu ingrés a la presó per al compliment de la condemna.

L'accident mortal es va produir a les obres de reforma d'una entitat d'estalvis al municipi de Piera. La víctima estava retirant unes plaques del fals sostre quan va caure d'una bastida a més de tres metres d'altura, sense baranes protectores i de només 30 centímetres d'ample. La llei obliga que les bastides tinguin un ample d'almenys 60 centímetres i dues baranes de protecció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.