Economia

La inflació interanual a Catalunya ja se situa en el 4,2%

En el conjunt de l'Estat, la taxa interanual ha assolit el 4,1%, el percentatge més alt registrat des del gener del 2006

L'índex de preus al consum (IPC) ha pujat a el novembre un 0,7%, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). La inflació interanual a Catalunya se situa així en el 4,2%, la xifra més alta des del febrer de l'any 2006.
El grup responsable d'aquest increment dels preus ha estat el vestit i calçat, que s'ha disparat un 3,6% en la taxa mensual. A aquesta pujada s'afegeix l'increment dels preus del transport en un 1,3%. Els aliments i begudes no alcohòliques han pujat un 0,9% respecte a l'octubre. En el conjunt de l'estat l'IPC ha pujat un 0,7%, i la taxa interanual s'ha situat 0,1 punts per sota de l'IPC català.

En el conjunt de l'Estat, la inflació ha augmentat un 0,7% al novembre. Aquest percentatge situa la inflació acumulada en el 3,8% i la taxa interanual, en el 4,1%, cinc dècimes més que a l'octubre, tot i que una dècima per sota de l'IPC català.

Es tracta de la inflació més alta registrada en el conjunt de l'Estat des del mes de gener de l'any passat. A més, aquestes dades suposaran una despesa a l'Estat de 3.000 milions d'euros per compensar als pensionistes.

Segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística, la inflació subyacente, que exclou de la taxa general els preus de l'energia i els aliments frescos, ha pujat el novembre cinc dècimes, que eleven la seva taxa interanual fins el 3,2%.

Els grups de preus més inflacionistas de novembre en el conjunt de l'Estat també han estat el vestit i el calçat, que han augmentar un 3,2% pels últims efectes de la temporada d'hivern, i els carburants, que han encarit un 1,4% el transport.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.