Economia

La Generalitat "ajustarà a dret" el lloguer forçós de pisos

La Generalitat "ajustarà a dret" la mesura que preveia el lloguer forçós de pisos buits a Catalunya, a través d'una esmena al projecte de Llei del Dret a l'Habitatge, segons ha anunciat el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar.

L'anunci s'ha produït després que un dictamen del Consell Consultiu de la Generalitat hagi considerat inconstitucional l'article 42.6 del projecte de llei, després d'estudiar-se la petició dels grups de l'oposició CiU i PP.

Baltasar ha explicat que el govern "treballarà per adaptar el redactat i conciliar la mesura amb la legalitat". Segons el conseller, el dictamen del Consultiu podria entrar al Parlament aquesta tarda i després d'aquesta presentació s'obriria un període de 15 dies per a que tots els partits puguin fer les al·legacions que considerin oportunes.

Validació "global" de la Llei

El conseller ha recordat que el text del Consell Consultiu valida "globalment" el projecte de Llei del Dret a l'Habitatge perquè dels 20 articles contra els quals l'oposició va presentar esmenes, 19 han estat desestimades. "Així que es manté la filosofia del text", ha afegit Baltasar.
Després d'aquest resultat, Baltasar ha confiat que CiU i PP "siguin coherents amb el que van anunciar en un principi i acatin la resolució a pesar de la poca raó que els ha donat".

El Consultiu
Els dictàmens que emet el Consell Consultiu de la Generalitat no són vinculants, però en la majoria de casos han estat tinguts en compte pel Parlament i el govern per elaborar una llei.

El Consell Consultiu està format per 7 juristes. Dos d'ells són elegits pel govern català i cinc pel parlament autonòmic. Els proposen els partits en proporció a la seva representativitat a la Càmera.

El PSC es mostra partidari de modificar la Llei
El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha declarat que la seva formació "accepta sempre els dictàmens del Consell Consultiu" i ha recordat que així ho varen fer durant l'elaboració de l'Estatut.

"Estudiarem amb atenció el dictamen i l'aplicarem si s'ha d'incorporar alguna correcció a la llei que es dedueixi d'aquest dictamen", ha assenyalat.

ICV diu que el lloguer forçós "es mantindrà"
El portaveu d'IU-ICV al Congrés dels Diputats, Joan Herrera, ha assegurat que l'article sobre el lloguer forçós a la llei de l'habitatge "es mantindrà" al text, "ajustant-ho al que digui el dictamen del Consultiu". "Vam dir que respectaríem el dictamen i el respectarem", ha assegurat Herrera, que ha defensat el lloguer forçós de pisos buits com un "instrument potent que ajudarà a fer política d'habitatge".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les podria multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA