Economia

Les càrregues administratives de l’empresa es reduiran un 30%

Els empresaris tindran aviat les tan delejades reformes estructurals: abans de l’estiu, el govern central disposarà que es redueixin un 30% les càrregues administratives que suporten les empreses.
Segons va revelar el president de l’executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, en el marc de les Jornades del Cinquantenari del Cercle d’Economia, aquesta mesura es traduirà en un plus de competitivitat empresarial del 2% en el PIB. En opinió de Zapatero, “Espanya és dels Estats de l’OCDE més regulats, i això suposa un coll d’ampolla per a les empreses que cal superar”.

Massa normes
Aquest pla, que serà presentat a l’octubre davant la Comissió Europea, suposarà buidar considerablement l’actual corpus de reglamentacions, de 22.000 normes d’àmbit estatal, a les quals cal sumar altres 2.000 que anualment generen entre les administracions central i autonòmiques. A Catalunya, la Generalitat està implementant des de finals del 2007 un pla de simplificació administrativa.
Rodríguez Zapatero va transmetre a l’auditori d’uns quants centenars d’empresaris que el superàvit del 2,5% del PIB de què gaudeixen els comptes de l’Estat permetrà activar l’economia, “reduint impostos, mantenint el ritme d’inversió en infraestructures i millorant prestacions socials, com ara les pensions.”

També dins del capítol de les reformes estructurals cal incloure la transposició de la directiva europea de serveis professionals, que serà, segons va avançar Zapatero, “ambiciosa”, per tal de reduir tensions inflacionistes i atorgar més transparència als sectors econòmics.

En aquest impuls de la competència, una altra de les preocupacions prioritàries del govern central és el transport de mercaderies per tren, que ara és només el 3% del total, i que es vol fer arribar als nivells europeus. El diàleg social serà aviat reactivat per renovar el Pacte de Toledo, després que Rodríguez Zapatero expliqués que cal determinar què s’ha de fer amb el fons de provisió de la Seguretat Social, que a l’estiu se situarà en 56.000 milions d’euros, després d’una nova injecció de 4.700 milions d’euros.

El president va confirmar que el rebut de la llum es reformaria, amb una tarifa domèstica de discriminació horària i una social per reduir l’impacte de la pujada en el consumidor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.