Economia

Nadal alerta que el Prat pot perdre rutes i vols

Aerolínies

El secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, ha alertat que la fusió de Vueling i Clickair pot suposar una pèrdua de vols o freqüències des del Prat, ja que les dues companyies tenen moltes rutes que se solapen.

Malgrat això, ha deixat clar que el govern veu amb "bons ulls" aquesta operació, perquè pot donar com a resultat el naixement de l'aerolínia de bandera de Catalunya.
Nadal ha recordat que la unió de l'aerolínia de baix cost de Planeta i la d'Iberia crearia la tercera companyia en nombre de passatgers d'Espanya, i ha destacat que "la unió fa la força".

Per aquesta raó, ha matisat que, tot i que la fusió pugui suposar reducció de freqüències des del Prat, el resultat general és positiu i permetrà reforçar el sector aeronàutic a Catalunya.

Nou vol directe
Vueling i Clickair van admetre la setmana passada que preparen un procés de fusió entre iguals. El grup tindrà la seu a Barcelona i estarà presidit per l'actual president de Vueling, l'exministre popular Josep Piqué.

"Desitgem que les negociacions fructifiquin", ha indicat el secretari de Mobilitat de la Generalitat. Ho va fer després de l'acte de presentació del nou vol directe Barcelona - Nova York. American Airlines farà aquesta ruta a partir del 25 d'abril amb una freqüència diària a l'estiu i sis connexions setmanals a l'hivern.

Tot i que no hi ha cap nova ruta prevista per als propers mesos, Manel Nadal ha definit aquest any com "de transició" i ha assegurat que el 2009, amb la posada en marxa de la nova terminal del Prat, entraran en funcionament nous vols internacionals des de l'aeroport de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida

El Govern destina 4,7 milions en ajuts per a noves inversions industrials

girona
ECONOMIA

La funeraria supramunicipal FuneCamp preveu un estalvi del 30%

Reus
economia

Eacom instal·larà un centre logístic a Tortosa i preveu crear un centenar de llocs de treball

Tortosa
estats units

Boeing accepta declarar-se culpable de frau en el cas dels 737 Max

barcelona