Economia

AGRICULTURA

Els productors d'arròs alerten de l'expansió del cargol poma

Els arrossaires del delta de l'Ebre alerten que la plaga del cargol poma s'expandeix molt ràpidament pel marge esquerre d'aquest àmbit, i encara que el Departament d'Agricultura insisteix que el focus reproductor està a la zona de l'ermita de l'Aldea, els productors asseguren que hi ha cargols poma a les zones de Tramuntano i Riumar, a més de 15 quilòmetres de distància. El sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) denuncia la “passivitat” de l'administració davant l'expansió de la plaga i lamenta que tot i la declaració del cargol poma com a plaga no s'han incrementat els mitjans econòmics per eradicar-la. “Al principi hi havia un focus molt petit, però ara estem desbordats i és impossible controlar aquesta plaga manualment”, ha dit el responsable del sector de l'arròs d'UP, Dani Forcadell. També ha denunciat la “passivitat” del govern el president de la cooperativa Arrossaires del Delta de l'Ebre, Jordi Casanova. “Els recursos que destina el govern són limitats per controlar l'abast de la plaga”, ha manifestat Casanova.

De moment hi ha dos camps d'arròs afectats per la plaga, però UP adverteix que si la totalitat dels cargols que hi ha als desaigües aconsegueixen entrar als camps, els pròxims anys poden haver centenars d'hectàrees arrasades. Agricultura assaja diferents tractaments químics per combatre la plaga del cargol poma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.