Economia

Mor l'empresari Rafael del Pino, fundador de Ferrovial

Rafael del Pino Moreno, fundador de l'empresa Ferrovial en els anys 50, ha mort la matinada passada a l'edat de 87 anys a Madrid.

Del Pino era considerat un dels homes més rics d'Espanya i actualment era president d'honor de Ferrovial, que presideix el seu fill Rafael del Pino Calvo-Sotelo des de l'any 2000.

Rafael del Pino i Moreno va néixer el 10 de novembre de 1920 a Madrid, estava casat amb Ana María Calvo-Sotelo, germana de l'expresident del govern espanyol Leopoldo Calvo-Sotelo, i tenia cinc fills.

Va començar la seva trajectòria professional a Vías y Construcciones, on va treballar del 1947 fins al 1952 i de la qual va arribar a ser director.

Doctor enginyer de Camins, Canals i Ports, va fundar Ferrovial el 1952, que s'encarregava, en un inici, de subministrar travesses de fusta a Renfe. El que en principi va ser una empresa familiar és avui una de les principals empreses constructores i de serveis, amb importants interessos internacionals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.