“No rebrem ni un cèntim d’euro”
Plasticband està a punt d’inaugurar una planta verda que funciona durant el dia amb plaques solars
Recull el 100% de l’aigua pluvial per aprofitar-la
Va aspirar l’any passat als NG, però l’ajuda va ser denegada
Recull el cent per cent de l’aigua pluvial, té plaques solars per fer funcionar la planta durant el dia i té un aparcament subterrani adaptat per a vehicles elèctrics, patins i bicicletes. És la planta verda que el fabricant de maquinària i consumibles per a l’embalatge Plasticband està a punt d’inaugurar a Granollers. L’any passat, la companyia va aspirar als fons Next Generation, però l’ajuda va ser denegada. Van presentar al·legacions a la resolució perquè no entenien la negativa quan el seu projecte quadrava totalment amb la línia d’innovació i eficiència energètica de la convocatòria, però ara ja tenen clar que no rebran “ni un cèntim d’euro”.
“És evident que els diners dels Next Generation es repartiran entre els quatre grans i a les pimes ens arribarà una cosa testimonial; a vegades som il·lusos i ens pensem que les coses poden canviar, però les grans empreses tenen molt poder i el que queden són engrunes”, opina Jordi Guimet, director general de l’empresa. Guimet destaca que, amb ajudes o sense, tiraran endavant, per convicció, el seu objectiu de convertir la fàbrica de Granollers de Plasticband en una de les més sostenibles del sud d’Europa. De fet, l’espai de la nova planta es destinarà a la producció del Fleix Eco 245, una veta per embalar que la companyia va llançar al mercat fa dos anys, que està totalment fabricada amb plàstic reciclat i que pot ser reciclada de nou després del seu ús.
Les instal·lacions, que s’inauguraran al mes de gener a la capital del Vallès Oriental, inclouen una oficina tècnica per al disseny de maquinària per a embalatge sostenible. L’objectiu final de Plasticband, remarca el director general de l’empresa, és “donar resposta al creixement que té previst la companyia i aconseguir, a llarg termini, arribar al zero impacte mediambiental”.