Economia

Solbes preveu un inflació superior al 5% al juliol i creixement gairebé zero en els pròxims trimestres

El vicepresident econòmic, Pedro Solbes, ha afirmat aquest dimecres que "no descarta" que la inflació se situï al juliol alguna dècima per sobre de la taxa interanual registrada al juny, que va ser del 5%, la més alta en 13 anys, i ha pronosticat creixements de l'economia "molt propers a zero" en els pròxims trimestres.Solbes, en una entrevista a la cadena SER, ha subratllat que les seves previsions apunten que els preus van pujar al juliol i que ho faran també a l'agost, però ha insistit que es tracta d'una previsió "molt vinculada" al preu del petroli.

En aquest sentit, ha assenyalat que el cru s'ha abaratit "de forma significativa" en els últims deu o dotze dies i que això podria tenir un impacte sobre la inflació.

Finançament autonòmic
En resposta a una pregunta sobre les reaccions al model de finançament autonòmic presentat pel seu departament, Solbes ha afirmat que entén que no totes les comunitats estiguin satisfetes al cent per cent, però ha insistit que la proposta del govern espanyol "pot avançar".

El vicepresident econòmic ha explicat que al setembre intentarà que s'entengui millor la proposta presentada a les comunitats autònomes, amb algunes precisions sobre el seu contingut.

"M'agradaria tenir un model en què les comunitats se sentissin raonablement còmodes", ha expressat Solbes, que ha considerat que ni la Generalitat de Catalunya ni el govern espanyol han incomplert l'Estatut per no haver pogut arribar a un consens abans del 9 d'agost.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.