Economia

L'Euribor es dispara fins al 5,429% i marca un nou màxim històric per segon dia consecutiu

L'Euribor, índex de referència per a la majoria de les hipoteques, ha situat avui la seva taxa diària en el 5,429% i ha marcat un nou màxim històric per segon dia consecutiu, després del nivell de divendres, quan es va col·locar en el 5,418%, després que el Banc Central Europeu (BCE) obrís dijous passat la porta a una pujada dels tipus d'interès.

Així, la mitjana mensual se situa en el 5,212%, fet que suposa una pujada de 0,707 punts respecte a l'Euribor del juny de l'any passat, quan es va situar en el 4,505%.

Aquest indicador va començar a cotitzar el gener del 1999 i ha oscil·lat entre el mínim diari d'1,929% que va marcar el 2003 fins al màxim del 5,341% de l'agost del 2000, només superat divendres passat, quan es va situar en el 5,418%.

El mes passat
Aquest índex, que solen utilitzar els bancs per prestar diners als seus clients, va tancar el mes de maig passat a les portes del 5% –en el 4,994%– i acumula, així, el tercer mes consecutiu de pujades a l'índex.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.