Economia

TotalCare obrirà oficina a Portugal l’any vinent

Amb el model InfinityX, l’empresa se situa a l’avantguarda en l’assistència a la mobilitat

La companyia preveu tancar l’any amb un volum de negoci de nou milions d’euros

Amb l’embranzida que ha donat a l’empresa el llançament al mercat d’InfinityX, la primera cadira elèctrica que es plega electrònicament, IM by TotalCare Europe ultima l’aterratge a Portugal a principis de l’any vinent, que ha de ser l’antesala de l’expansió pels diversos mercats de la UE, els anys 2024 i 2025.

Amb InfinityX, l’empresa de Rubí confirma la seva posició hegemònica en el mercat de productes per a persones amb mobilitat reduïda, que durant molts anys ha tingut com a emblema les cadires de rodes elèctriques plegables Kittos. InfinityX, dissenyada i desenvolupada a Barcelona, en associació amb una empresa asiàtica, incorpora els avantatges que es pot plegar electrònicament, sense que s’hagi de desmuntar, i pot pujar voreres de fins a sis centímetres d’alt.

Sentit estètic.

Com explica el CEO de la companyia, Josep Gómez, “la tasca que desenvolupem cobeja fer miques l’estigma de la cadira de rodes, associada sovint al patiment. Amb els nostres models, els usuaris s’hi troben tan bé com quan estrenen una peça de roba nova. Hi ha un alt valor de disseny per elevar el sentit estètic d’aquest tipus de vehicles.” A més, el producte està pensat per superar els hàndicaps de persones que viuen en edificis on l’ascensor és petit o les dimensions reduïdes de l’habitatge atorguen un espai petit on desar la cadira -prement un botó s’emmagatzema de manera compacta en un espai de 84,5 cm d’amplada per 65 cm de profunditat i 38 cm d’alt–. Aquest producte anirà incorporant altres prestacions intel·ligents més endavant, com ara un assistent de veu complet, que indicarà els estats de la cadira en tot moment, o un sistema d’alerta SOS al joystick de la cadira per poder llançar una alerta al telèfon mòbil que es vulgui. Com afegeix Gómez, “amb les cadires plegables, es fomenta que la gent gran que tingui algun tipus de limitació de mobilitat no es quedi a casa”. En aquest sentit, InfinityX permet llargs recorreguts, de fins a 20 km, gràcies a una bateria de liti de 20 ah. Actualment, segons dades de l’Institut Nacional d’Indústria (INE), a tot l’Estat, el col·lectiu de mobilitat reduïda arriba als 2,5 milions de persones.

La companyia de Rubí va néixer pròpiament el 2014, quan TotalCare Europe, una distribuïdora, va absorbir IM, amb molts anys d’experiència en aquest mercat, per crear IM by TotalCare Europe, que a hores d’ara ja és un dels líders del mercat de productes per a persones amb mobilitat reduïda. El volum de negoci va registrar l’any passat 8 milions d’euros, i enguany preveu tancar a 9 milions. Val a dir que, en els darrers dotze mesos, la companyia ha venut a 2.318 clients d’arreu de l’Estat. Pel que fa al model InfinityX, en els seus dos primers mesos de circulació es van vendre més de cent unitats, i es preveu cloure l’any amb una venda de més de 250. InfinityX es troba dins del catàleg de la Seguretat Social i, per tant, es pot adquirir amb recepta mèdica.

La companyia disposa de tres seus, ubicades a Rubí, on compta amb un espai de 5.000 metres quadrats, València i les Canàries. A finals d’any està previst obrir oficina a Madrid per guanyar més pes a tot l’Estat. La plantilla la formen ara 45 persones, però Gómez compta ampliar-la aviat, perquè “és fonamental oferir un molt bon servei, de venda i de postvenda; cal ser àgil per resoldre qualsevol incidència que plantegi l’usuari”. IM by TotalCare Europe vol mantenir les seves actuals dimensions, que li permeten mantenir-se en el top 3 de cadires de rodes elèctriques d’aquesta gamma, fugint d’altres estratègies: “Hi ha empreses que van a licitar per grans contractes, anant a preu, però nosaltres en aquest segment no hi entrem, el que volem és donar valor afegit.”

disruptiu

Arribar a la cadira de rodes autònoma

A TotalCare tenen molt clar que la recerca, si hom no vol quedar despenjat al mercat, ha de ser contínua, i per això inverteix cada any 150.000 euros en R+D+I. Així, la companyia, en col·laboració amb una universitat, està treballant en la que, com diu Gómez, “pot esdevenir la primera cadira de rodes elèctrica autònoma, amb algoritmes que mapen l’entorn exactament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.