Economia

El fiscal demana 11 anys per a l’amo de Gescartera

El cas Gescartera en què es jutja l'escàndol financer d'aquesta agència de valors intervinguda el 2001 encara la recta final. El fiscal Vicente González Mota va confirmar ahir la petició d'onze anys de presó per a l'amo i fundador de Gescartera, Antonio Camacho, però, dels catorze imputats, finalment n'exculpa dues treballadores, entre elles la dona de Camacho, Laura García-Morey. La possible quantia dels danys a clients que van veure desviats els seus fons s'eleva ara fins als 90,15 milions d'euros.

En l'última modificació de l'escrit de conclusions que ara ja és definitiu, el fiscal manté penes d'onze anys per a Camacho, per al seu número dos, José María Ruiz de la Serna, i per al principal comercial de l'entitat, Aníbal Sardón.

Apropiació i falsedat
Tots tres estan acusats d'apropiació indeguda i d'un delicte continuat de falsedat documental durant els nou anys de vida de Gescartera (1992-2001) en què Camacho i el seu equip hauria desviat els diners que rebia dels clients a societats de constitució fraudulenta per fer-los seus. Com a esquer per captar inversors, Gescartera va arribar a oferir interessos del 20% quan la mitjana de la competència era només del 7%.
La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va acabar intervenint Gescartera el 14 de juny de 2001 davant la impossibilitat de conèixer la seva situació financera. El supervisor de la borsa estava aleshores presidit per Pilar Valiente i tenia Luis Ramallo com a vicepresident, nomenats pel govern del PP a proposta de Rodrigo Rato. Valiente va dimitir arran del cas enmig de sospites de tracte de favor a Gescartera tot i que el jutge no ha imputat cap alt càrrec de l'etapa del PP.

En una segona fila però sota la mateixa acusació, el fiscal demana vuit anys de presó per a l'expresidenta de Gescartera, Pilar Giménez Reyna, i els consellers Francisco Javier Sierra de la Flor i Miguel Ángel Vicente González.

Després de la presentació d'ahir, el fiscal Vicente González Mota oferirà avui la lectura completa del seu escrit de conclusions que redueix de catorze a dotze el nombre d'imputats.

Les dues exculpades són Laura García-Morey, dona de Camacho i filla del cantant Jaime Morey, i Ángeles Leis, cap de comptabilitat i administració de Gescartera. Afrontaven vuit i sis anys de presó, respectivament, però el fiscal considera que només es limitaven a seguir instruccions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona