Economia

Sis mútues de treball s'agrupen en una entitat

Assegurances

El secretari d'Estat de la Seguretat Social, Octavio Granados, ha presentat a Madrid la primera agrupació de mútues d'accidents de treball de l'Estat. Sota el nom de Corporación Mutua, l'entitat és el resultat de l'agrupació de Cesma, Ibermutuamur, Mac-Mutua de Accidentes de Canarias, MC Mutual, Mutualia i Solimat.
Corporación Mutua, que iniciarà la seva activitat l'1 de gener que ve, neix com a resposta a un entorn més exigent en el sector de les mutualitats, caracteritzat per la necessitat d'augmentar en volum, eficiència, qualitat i solvència.

La nova mútua d'accidents suposarà la posada en comú dels mitjans, els recursos i els centres assistencials, però mantenint la identitat i personalitat jurídica de cada una de les entitats.

D'aquesta forma constitueix el primer grup mutual del país per xarxes de serveis i el segon per quotes recaptades per cotitzacions socials, amb un 20,3% de quota de mercat. Corporación Mutua protegeix més de 3 milions de treballadors i té unes 360.000 empreses associades. La seva xarxa assistencial està integrada per 282 centres propis distribuïts per tot l'Estat. A més també disposa de nou hospitals repartits entre Barcelona (2), Bilbao (2), Múrcia, Sant Sebastià, Toledo, València i Vitòria.

Volum de primes
Els ingressos per primes de Corporación Mutua superen els 2.127 milions d'euros i el seu volum de provisions i reserves se situa per sobre dels 1.000 milions d'euros, cosa que permetrà contribuir a la millora del sistema de protecció social. El president de la nova Corporación Mutua serà Urtsa Errazti, que també és el màxim responsable de Mutualia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Noel creix un 16 per cent el 2023 i factura 638 milions d’euros

SANT JOAN LES FONTS
ECONOMIA

La plantilla de Vodafone accepta el preacord sobre l’ERO per a 898 persones

Barcelona
Economia

L’FMI eleva al 0,9% la previsió de creixement de l’eurozona per al 2024

Barcelona
ECONOMIA

Tarragona crearà miradors turístics digitals a la ciutat

Tarragona
Economia

Foment eleva fins a 42.500 milions el dèficit d’inversió en infraestructures

barcelona
Estat espanyol

Talgo rep una oferta de fusió de la txeca Skoda Transportation

Barcelona
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona