Economia

Un 6% de bonificació per traspassar un pla de pensions

Banc Sabadell ofereix aquest avantatge per traspassar a la seva entitat un pla de pensions, assumeix els tràmits de la gestió i, a més, posa a disposició del client assessorament professional

Els plans de cicle de vida s’adapten al moment vital de cada client
L’entitat s’encarrega de tots els tràmits del traspàs i ofereix assessorament

Traspassar un pla de pensions pot servir per incrementar el rendiment del capital que s’hi ha invertit, i Banc Sabadell ofereix un 6% de bonificació per traspassar un pla de pensions a l’entitat. Altres motius per prendre aquesta decisió estratègica són reduir la volatilitat i aprofitar escenaris de mercat amb expectatives de creixement.

Com explica Esther Pichardo, directora d’Estalvi i Pensions de Banc Sabadell Vida i Pensions, “traspassar un pla de pensions a una altra entitat és un procés senzill, només cal obrir un nou pla de pensions, tot establint les aportacions periòdiques que s’hi voldrien fer, i sol·licitar formalment el traspàs efectiu del pla”. Cal remarcar que totes les gestions que resten seran a càrrec de la nova entitat, que s’encarregarà de tots els tràmits del traspàs i oferirà, a més, un assessorament professional perquè el procés sigui tan senzill com sigui possible.

Una persona que decideix fer un traspàs ha de saber que segueix gaudint dels mateixos beneficis del pla de pensions i dels drets consolidats, és a dir que manté l’antiguitat de cara als beneficis fiscals de què gaudeixen aquests productes. Entre els drets, hi ha la possibilitat d’aconseguir el reemborsament dels diners del pla de pensions quan s’esdevé alguna de les contingències que es preveuen en el contracte del pla, com ara la jubilació, la incapacitat permanent per seguir fent la professió habitual, gran invalidesa, el traspàs del partícip o del beneficiari o una dependència severa. A més, hi ha uns supòsits excepcionals derivats d’una malaltia greu, atur de llarga durada o, a partir del 2025, de les aportacions que compleixin una dècada d’antiguitat.

Així mateix, si es tracta d’un pla de pensions individual, a més del partícip, també els beneficiaris que estiguin cobrant la prestació poden traspassar el seu pla a una nova entitat.

Com afegeix Esther Pichardo, “traspassar un pla de pensions no té cap cost fiscal ni suposa la pèrdua dels beneficis fiscals que tinguessin les aportacions fetes en funció de la seva antiguitat”.

Pel que fa a la quantia de les aportacions, “seran les que es pactin en contractar el producte, i si el partícip no té un pla d’ocupació a la seva empresa, o en cas de tenir-lo l’empresa no hi fa aportacions, l’aportació màxima que pot fer és de 1.500 euros l’any, segons la legislació vigent”. En el cas que sí que es tingui un pla de pensions d’ocupació on l’empresa hagi dut a terme aportacions, el partícip podrà excedir els 1.500 euros fent aportacions al pla d’empresa per un import igual o inferior a l’aportat per l’empresa. No obstant això, ha de respectar sempre el màxim legal conjunt per aportacions individuals i d’empresa, que es quantifiquen en 10.000 euros per cada partícip.

En contractar un pla de pensions sorgeix la qüestió de quin cal triar. Com diu Esther Pichardo, “els plans de pensions tenen una àmplia gamma pel que fa a inversions: des dels més agressius, amb el 100% en renda variable, fins als més conservadors i, fins i tot, els garantits, com els plans de previsió assegurats (PPA)”: “També és possible trobar una gran varietat de plans mixtos, que inclouen percentatges diferents de combinació de diferents actius.”

A l’hora de triar el pla de pensions que millor s’adapta a les necessitats de l’estalviador, cal destacar els plans de pensions de cicle de vida, que s’adapten al moment vital de cada client i que permeten anar ajustant les aportacions per al pla de pensions en funció dels seus ingressos. Com diu Esther Pichardo, “inverteixen adaptant-se al termini que li resta a cada client per jubilar-se, tot ajustant automàticament les inversions amb el decurs dels anys, i reduint el risc quan s’està a prop de fer efectiu el cobrament”.

Els primers en el rànquing d’Inverco

Els plans cicles de vida Sabadell Pla Futur 2030 Dinàmic i 2040 Equilibrat ocupen el primer i segon lloc del rànquing de renda fixa mixta a u, tres i cinc anys de l’Associació d’Institucions d’Inversió Col·lectiva i Fons de Pensions (Inverco).

Sabadell Pla Futur 2030 Dinàmic i Sabadell 2040 Equilibrat han assolit una rendibilitat anual a tres anys del 10,17% i del 10,16%, respectivament.

A més, hi ha el Pla Futur 2035 Equilibrat i el 2030 equilibrat, que ocupen la tercera i la desena posició a tres anys, amb un 8,09% i un 6,18% anuals. Banc Sabadell ha tingut plans situats als primers llocs del rànquing d’Inverco durant els anys 2019, 2020 i 2021. Val a dir que, segons els càlculs efectuats per Inverco, si hom reinvertís anualment l’estalvi fiscal aconseguit en la declaració de l’IRPF a causa de l’aportació al pla de pensions, l’import acumulat en el pla augmentaria un 40% en el moment de la jubilació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.